NENAD KRSTIĆ: Vreme je da se posvetim klupskoj karijeri, ali i da me zameni Bobi Marjanović!

Izvor: Press, 30.Dec.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NENAD KRSTIĆ: Vreme je da se posvetim klupskoj karijeri, ali i da me zameni Bobi Marjanović!

Kapiten srpske košarkaške reprezentacije Nenad Krstić odlučio je ipak da napušta nacionalni tim.
Posle odličnih partija pruženih u dresu Srbije, kapitenskog vođenja ekipe i svetskog srebra u Španiji, pored skandiranja njegovih kolega na aerodromu "Krle ostani", kapiten neće promeniti odluku o povlačenju iz reprezentativnih redova.

"Već sam rekao da je vreme da me neko zameni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Uživao sam igrajući 11 godina za nacionalni tim i to je najbolji period u mojoj karijeru. Na leto ću napuniti 32 godine i vreme je da me momci poput Bobana Marjanovića i mlađih zamene. Ne kažem da sam star i da ne mogu da igram, već da je vreme da se posvetim klupskoj karijeri", rekao je Krstić.

Imali ste lom leve ruke, kakvo je stanje sada?

"Ruka mi je dobro za sada. Bila je veoma teška povreda, jer nisam samo polomio ruku, već sam i pokidao neke ligamente. Najteže je bilo vratiti pokretljivost ruke. Sada se osećam mnogo bolje, ali i dalje osećam određen bol. Doduše, doktori su mi rekli da će to trajati bar još tri četiri meseca. Spreman sam, ali još uvek mi je potrebno vreme da uđem u formu."

PROČITAJTE JOŠ:
KOŠARKAŠ IMA PLAVE KRVI: Saša Pavlović potomak Nemanjića!?
Čović: Prijavite tapkaroše da bi bilo karata za sve!
Radonjić: Čuda su retka, ali moguća
   
Kakav odnos imate sa trenerom Dušanom Ivkovićem?

"Imamo dobru saradnju, sjajno se slažemo. Naravno, nisam imao dobru saradnju samo sa njim već sa svim trenerima sa kojima sam radio. Uvek sam se trudio da napravim distancu između odnosa igrač-trener, ali je Ivković moj dobar prijatelj i kao otac mi je."

Ko su najbolji saigrači sa kojima ste igrali?

"Miloš Teodosić i Džejson Kid su dva igrača sa kojima sam najviše uživao igrajući. Obojica su fantastični organizatori igre i pomažu nama u reketu. Veza sa plejmejkerom je veoma važna za centre."
Za kraj, izaberite najbolju petorku Evrolige?

"Miloš Teodosić, Endrju Gaudlok, Soni Vims, Nemanja Bjelica i Ante Tomić.",  zaključio je Nenad Krstić.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.