Megina ruka pomoći OKK Beogradu: Igrači, novac

Izvor: Mondo, 14.Jun.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Megina ruka pomoći OKK Beogradu: Igrači, novac

Košarkaški klub Mega Bemaks pozajmljivaće svoje mlađe igrače OKK Beogradu, a ujedno će pružati i finansijsku pomoć "klonferima". "Ne prodajemo ni ime, ni rang, niti klub prestaje da postoji", kaže predsednik OKK Beograda Vlade Đurović.

Foto: MN Press/arhiva Vlade Đurović

Mega Bemax i OKK Beograd su u prostorijama Sportskog centra "Radivoj Korać" potpisali ugovor o sportsko-tehničkoj saradnji, koji, između ostalog, podrazumeva da će mladi igrači Mega >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bemaxa igrati za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije, a istovremeno Mega Bemax će finansijski podržati klub bogate tradicije u njegovom nastojanju da se vrati na staze slave.

Predsednik OKK Beograda i proslavljeni trener Vlade Đurović rekao je da je klub uspeo da smanji dug na 65.000 evra.

"Preuzeli smo klub u septembru prošle godine i zadovoljni smo onim što smo u međuvremenu uradili. Iza nas je iscrpljujuća godina, imali smo ogromne dugove, prema bivšim igračima, trenerima, dvoranama, tu su bili i sudski troškovi. Velikim zalaganjem smo taj dug spustili na 65.000 evra i ovim ugovorom uzimamo tajm-aut za OKK Beograd da ga iskoristimo da do kraja vratimo dugove", rekao je Đurović, zahvalivši se Dejanu Dimitrijeviću koji je zaslužan što je klub uopšte opstao i nije se ugasio.

Đurović je dodao da je svima ideja da OKK Beograd bude vraćen na put stare slave.

"Otvorili smo akademiju, pojačali rad u mlađim kategorijama. Zahvalni smo Megi što nam je pružila ruku pomoći. Ne prodajemo ni ime, ni rang, niti klub prestaje da postoji. Trenutno nemamo igrače, ali će Mega voditi igrački pogon i očekujemo da će to raditi na vrhunski način, kao što to rade i u svom klubu", izjavio je Đurović.

Predsednik Mega Bemaxa Velimir Mihailović naglasio je da će oba kluba imati višestruke koristi od dogovorene saradnje.

Mladi igrači Mege će sticati preko potrebno iskustvo igrajući za OKK u Košarkaškoj ligi Srbije, a istovremeno Mega će sa velikim zadovoljstvom učiniti sve da pomogne OKK Beogradu, klubu sa veoma bogatom tradicijom i značajem u srpskoj košarci i šire, da se vrati na staze uspeha.

"Mega je mlad klub, pogotovo u odnosu na OKK Beograd kroz koji su prošli velikani koju su stvarali temelj košarke kakvu danas znamo. Mega je izgradila sistem kroz koji smo došli u poziciju da možemo da pomognemo OKK Beogradu na putu povratka na staze uspeha", rekao je predsednik Mega Bemaxa.

Branislav Vićentić, novi trener OKK Beograda, vratio se u klub u kojem je i započeo svoju seniorsku karijeru.

Vićentić je kao igrač sa "Klonferim"a osvojio juniorsko prvenstvo Jugoslavije 1990. godine da bi 1993. sa prvim timom osvojio Kup. Bogatu internacionalnu igračku karijeru Vićentić je 2007. godine završio upravo u Megi. Kao trener juniorskog tima sa Crvenom zvezdom je 2011. godine osvojio kvalifikacioni turnir Evrolige da bi potom postao pomoćni trener u prvom timu. Bio je i trener juniorskog tima Mega Bemaxa u periodu od 2012. do 2014. godine, radeći između ostalog sa Nikolom Jokićem, Radetom Zagorcem, Ognjenom Jaramazom i mnogim drugim sada već afirmisanim igračima.

Vićentić je naglasio da je rano govoriti o ambicijama ekipe, ali da će se svakako boriti da ekipa igra modernu košarku, kao da će pokušati da se izbore da budu prijatno iznenađenje u narednoj sezoni Košarkaške lige Srbije.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.