Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Markus Lončar, pojačanje KK Široki: Cilj povratak u ABA ligu

Došao sam da pomognem Širokom, ali i sebi. Mislim da sam odabrao prvu sredinu za napredak u karijeri, rekao je Markus Lončar, najveće ovosezonsko pojačanje KK Široki.

Seniorski košarkaški reprezentativac BiH imao je zapaženu ulogu u dresu "zmajeva" u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine gdje je na šest susreta imao prosjek od 7,5 poena po meču. Bivši igrač Cedevite u ponedjeljak je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odradio prvi trening sa novim klubom.

"Bio sam malo bolesten, tako da sam sa radom krenuo malo kasnije. Nikada nisam igrao u bh. prvenstvu, tako da se radujem novom izazovu. Imamo dobru i mladu ekipu. Radi se ozbiljno i svima u klubu je elja da hercegovački ponos vratimo tamo gdje mu je mjesto, a to je povratak u vrh bh. košarke i jednog dana u ABA ligu", kae 210 cm visoki centar tima sa "Pecare".

Višestruki prvak BiH će u nadolazećoj sezoni imati priliku da igra u novoformiranoj ABA ligi 2, a prethodno će morati da osvoji kvalifikacioni turnir na kojem će još igrati tuzlanska Sloboda i Mladost iz Mrkonjić Grada.

"Plasman u ABA ligu 2 bi nam mnogo značio, prije svega mladim igračima. Potrudićemo se da to uradimo i da imamo što više jakih takmičarskih utakmica. U klubu je napravljena dobra atmosfera i svi se nadamo da ćemo ispuniti očekivanja u novoj sezoni", ističe 21-godišnjak, koji je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Posušja, da bi u juniorskom uzrastu prešao u zagrebačku Cedevitu.

Prošle sezone je u dresu Cedevite u hrvatskoj ligi odigrao 25 utakmica i prosječno postizao nešto manje od četiri poena po utakmici. Iza Lončara je, kako kaže, sjajno ljeto gdje je sa reprezentacijom BiH izborio plasman u glavnu rundu kvalifikacija za Mundobasket. Iako su mnogi sumnjali u kvalitet "zmajeva", nikad mlađa seniorska selekcija je u odsudnim trenucima pokazala da se na nju može ozbiljno računati.

"Bilo je nazaboravno. Na nama je bio veliki teret nakon silnih otkaza. Niko nije vjerovao u nas, ali na kraju je sve ispalo kako treba. Najbitnije je da smo prošli i izborili nastavak takmičenja. Očekujem da sa selektorom Duškom Vujoševićem nastavimo tamo gdje smo stali. Dobili smo tešku grupu, ali mislim da možemo preskočiti Belgiju i proći u naredni krug", zaključio je novi centar Širokobriježana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.