Maljković: Moramo da budemo fokusirani i da izborimo plasman na EP

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 15:34

Maljković: Moramo da budemo fokusirani i da izborimo plasman na EP

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da će meč sa Hrvatskom imati veliku rezultatsku važnost.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije dočekaće u četvrtak selekciju Hrvatske u novobeogradskoj hali "Ranko Žeravica", u trećoj utakmici Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Prva i najvažnija stvar je da mi je izuzetno drago što je ženska košarkaška reprezentacija Srbije dala veliki podstrek svim ostalim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << timovima u regionu da više rade i napreduju. Zato sam sigurna da će utakmica protiv Hrvatske u četvrtak biti izuzetno teška, jer je reč o duelu dve ekipe sa mnogo karaktera, dve ekipe koje imaju ogromnu želju da se međusobno takmiče, ali isto tako i zbog toga što meč ima izuzetnu rezultatsku važnost za obe ekipe", rekla je Maljković, preneo je Košarkaški savez Srbije.

Hrvatska posle tri odigrana meča ima dve pobede i jedan poraz, a Srbija je druga sa maksimalnim učinkom posle dve utakmice.

Srbija je u prvom meču kvalifikacija u novembru 2021. godine pobedila Hrvatsku na gostovanju sa 84:66, a pobedom u sutrašnjem meču srpske košarkašice bi osigurale plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji i Izraelu.

U februarskom "prozoru" Srbija će u nedelju u Samokovu odigrati i poslednji meč kvalifikacija protiv Bugarske.

Maljković je istakla da ekipa mora da se koncentriše i izbori učešće na Evropskom prvenstvu, pošto je kontinuitet nastupa najvažniji.

"Mi smo aktuelne prvakinje Evrope, jeste da imamo novu generaciju i baš zbog toga ona mora da pokaže od čega je satkana", zaključila je Maljković.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u četvrtak od 18 časova, a ulaz u halu "Ranko Žeravica" je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.