MIJAILOVIĆ UVEREN: Ugovor sa bankom je protivzakonit

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIJAILOVIĆ UVEREN: Ugovor sa bankom je protivzakonit

Predsednik crno-belih objasnio šta se dešava sa blokadom kluba.

Košarkaški klub Partizan nalazi se u teškoj situaciji pošto su crno-beli ponovo pod blokadom zbog presude BAT po tužbi bivšeg trenera Duška Vujoševića i igrača Nemanje Gordića i nemaju mogućnost registrovanja eventualnih pojačanja za domaći šampionat. Predsednik kluba Ostoja Mijailović u intervjuu za ''Sport >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klub'' pričao je o dugovanjima, ali i načinu na koji će Partizan pokušati da reši sport sa Ekspo bankom.

PARTIZAN ODUŠEVLJEN NJEGOVIM IGRAMA: Usledio više nego očekivani potez

OSTOJA MIJAILOVIĆ OTKRIO: On je učestvovao u dovođenju POJAČANJA u Partizan (FOTO)

 - Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.4 miliona evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, je Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana. Ugovore i svaki dokument koji je potpisan sa bankom pročitao sam najmanje po deset puta i nemam nijednu nepoznanicu. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda - rekao je Mijailović.

Iako je odluka drugostepenog kluba u korist Partizana, Ekspo banka je povukla sa računa crno-belih osam miliona dinara i uvela ih u blokadu.

 - Na sudu smo razvlastili i sredstva obezbeđenja po kojima su blokirali Partizan. Dakle, drugostepeni sud je doneo odluku da smo u pravu sa našim tvrdnjama. O daljim potezima ću javnost obavestiti naknadno. Ako banka ponovo ne bude imala razumevanje jer su nas pre nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko osam miliona dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najverovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan - najavio je Ostojić. - To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno.

Partizan u blokadi!

Ekspo banka od Partizana potražuje oko 1.400.000 evra, ali crno-beli se ne slažu sa tim iznosom.

 - Potražuju 1.360.000 evra, nedavno su nam skinuli 70.000 evra i prema njihovom proračunu dugujemo im još 1.290.000 evra. Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u nepravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. Dakle, mi smo tužili banku, sudski postupak je u toku i idemo na poništenje ugovora. Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu menicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti - najvio je Mijailović.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Partizan uzvraća udarac, da li će dobiti ovu bitku?

Izvor: Sportske.net, 22.Mar.2018

Vreme je da se reši najveći problem koji godinama već opterećuje funkcionisanje kluba...Kako rekosmo juče, crno-bele informacije smenjuju se u Partizanu, a ona najcrnja za naš najtrofejniji košarkaški klub jeste najnovija blokada računa, zbog dugova prema nekadašnjoj Marfin, a sada Ekspo banci...Da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.