Los Anđeles u suzama, poslednji oproštaj od Kobija i Đijane

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Los Anđeles u suzama, poslednji oproštaj od Kobija i Đijane

U Stejpls centru u Los Anđelesu održana je ceremonija nazvana "Proslava života". Ljubitelji košarke, legende tog sporta, zvezde šou biznisa i porodica Kobija Brajanta oprostili su se poslednji put od Kobija i Đijane.
Više od 20.000 ljudi u Stejpls došlo je da prisustvuje javnom oproštaju od Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stradalih u helikopterskoj nesreći 26. januara u Los Anđelesu.

Tribine su bile preplavljene aktivnim i bivšim košarkašima, glumcima, pevačima i mnogim drugim ličnostima iz javnog života SAD.
Najemotivnije je bilo kada je o tragično nastradalim Kobiju i Đijani govorila supruga i majka Vanesa, čije su reči odzvanjale u mukloj tišini dvorane, dok su prisutnima niz obraze tekle suze.

"Bog je znao da njih dvoje ne mogu jedno bez drugog. Morao je da ih uzme oboje. Dušo, čuvaj našu Điđi. Ja imam Nejti, Bibi i Koko... Počivajte u miru i zabavljajte se u raju dok se ponovo ne sretnemo jednog dana", kazala je Vanesa.
"Svaki dan mi nedostajete. Nikada neću videti Đijanu kako odlazi u srednju školu, kako polaže vozački ispit, nikada joj neću reći kako divno izgleda na dan njenog venčanja. Ili, kako postaje najbolja košarkašica svih vremena", izustila je Vanesa.
"Kobi je bio moje sve. On je znao da voli toliko da ja to ne mogu rečima da opišem. On bi uradio sve za mene. On je bio MVP svih očeva", rekla je Vanesa.
Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan u suzama se oprostio od Kobija.

"Ponosan sam što sam ga poznavao i što sam znao da je u svemu što je radio želeo da bude najbolji, a pre svega želeo je da bude bolja osoba svakog dana. Sa njim je umro i deo mene. Mislim da je umro deo svih vas, ali od danas ću živeti sa sećanjem da sam imao malog brata kome sam pomogao koliko sam mogao. Počivaj u miru, mali brate".
U dvorani u Los Anđelesu ovom prilikom doneto je 35.000 crvenih ruža, postavljenih oko pozornice na centru terena.

Komemoraciji u Stejpls centru su prisustovale košarkaške legende Majkl Džordan, Medžik Džonson, Šekil O''Nil, Greg Popovič, Bil Rasel, Fil Džekson, Džejms Harden, Kavaj Lenard, Karim Abdul Džabar i mnoge druge poznate ličnosti.
Brajant je 12 februara sahranjen zajedno sa ćerkom Đijanom, a taj čin bio je zatvoren za javnost i prisustvovala mu je samo najuža porodica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Oproštaj od Kobija Brajanta: Majkl Džordan držao govor i plakao, mnoge poznate ličnosti ispratile legendu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Feb.2020

U kutlnom Stejpls Centru u Los Anđelesu, večeras je održana komemoracija povodom smrti Kobija Brajanta i njegove ćerke Đijane koji su sa još šest osoba izgubili život u helikopterskoj nesreći 26. januara. Skoro mesec dana posle tragedije, od Kobija i Điđi su se na komemoraciji oprostili porodica,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.