LOJD DONOSI TITULU ZVEZDU: Iskusni košarkaški stručnjak analizirao pred finale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 12:00

LOJD DONOSI TITULU ZVEZDU: Iskusni košarkaški stručnjak analizirao pred finale!

Veliki okršaj.

Sezona u ABA ligi ušla je u samu završnicu. Od danas su na programu finalna serija između Budućnosti i Crvene zvezde. Kao i prethodna dva puta i sada je utisak da nas čeka vrlo neizvesna serija. Budućnost je pobedila Zvezdu u ligaškom delu takmičenja, ali kada je plej-of u pitanju to sve pada u vodu. O predstojećem meču govorio je i iskusni košarkaški trenrer Dragan Nikolić.

Nikolić ima ogromnog iskustvo na domaćoj i inostranoj košarkaškoj sceni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pošto je prethodno tokom karijere vodio ekipe Ušća, Mladosti, Proletera, Tamiša, Radničkog, Metalca, makedonskog Karpoš Sokolija, poljskog Košalina, Igokee i Borca iz Banjaluke koji trenutno predvodi.

Nikolić je najpre istakao da je očekivao finale Zvezda - Budućnost pošto se radi o dva najkvalitetnija tima u ABA ligi.

- Realno su to dva najbolja sastava. Kada je Budućnost napravila brejk u Beogradu, mislio sam da mogu do prvog mesta u ligaškom delu. Budućnost je iznenađujuće poražena od Mege i Splita i tako su omogućili Zvezdi da ima prednost domaćeg terena koja je zaista velika. Teško se gube utakmice u plej-ofu na domaćem terenu. Ima jedna statistika koja glasi da Dejan Radonjić ima samo jedan poraz na domaćem terenu u plej-ofu ABA lige - počeo je Nikolić za Meridian sport.

Blizu je titule Atletiko, baš blizu. A biće još bliže ako danas (18.30) pobedi Osasunu kod kuće - kvota na keca je 1,25, a na kombinaciju 1&3+ 1,98. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Osasuna.

Nikolić vidi veliku prednost u širini rostera Budućnosti na centarskim pozicijama u odnosu na Zvezdu.

- Budućnost ima prednost na centarskim pozicijama. Kompletniji su tim. Imaju zaista puno igrača. Zvezda je defanzivno potentna ekipa koja živi od odbrane. Sa druge strane imamo jedan širok, raznovrsan asoritman Budućnosti. Imaju dva čarobnjaka na lopti - Kobsa i Ivanovića koji nose ekipu. Mislim da je Zvezdina najveća prednost domaći teren i čvrsta, agresivna odbrana. Imaju Lojda i Voldena za koga mislim da će stegnuti zube i odigrati prvu utakmicu. Ključan faktor protiv Igokee su bili Dobrić, Lazić i Davidovac i mislim da bi trebalo obratiti posebnu pažnju na njih. Imamo i duel dva izuzetna trenera Radonjića i Milojevića. Dugo su u ABA ligi, iskusni su, a nekada su bili i dobri košarkaši.

Prema izjavama Nikolića, Zvezda ima verovatno i najboljeg individualca u ABA ligi - Džordana Lojda. Te će igra podgoričana najpre zavisiti od toga kako ga zaustaviti.

- Ne znam kakvo će biti opredeljenje, ne možeš sve ni da odbraniš. Mora nešto i da se žrtvuje. Videćemo šta će odlučiti treneri. Lojd je igrač koji može da donese titulu. Kako bude bilo na prvoj utakmici, neće se mnogo menjati do kraja serije. Budućnost je izbacila Mornar na dve utakmice, imala je više vremena da se spremi i to joj je prednost. Utakmica broj jedan u finalu donosi mnogo. Kao da je preslikana sa finala NBA lige. Koji god tim ostvari prvu pobedu i ima veliku prednost. Ako Zvezda sa 2:0 ode u Podgoricu teško će se vratiti, male su im šanse. Budućnost ima velike šanse ako bar jedan od dva meča u Beogradu pošto realno ne mogu baš obe, a onda imaju dve meč lopte u Podgorici.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.