Košarkaški trener sprečio tragediju kada je vozač autobusa preminuo za volanom

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaški trener sprečio tragediju kada je vozač autobusa preminuo za volanom

Pavle Trifunović, trener košarkaša Borca iz Zemuna, sprečio je tragediju u beogradskom naselju Žarkovo, kada je vozaču autobusa pozilo, nakon čega je umro.

Kako pišuNovosti, svojom prisebnošću Pavle je uspeo je da zaustavi autobus koji je na prometnoj raskrsnici polako počeo da ide unazad.

U autobusu su naime bila 53 košarkaša i osoblje kluba iz Zemuna, koji su krenuli na pripreme na Divčibare u nedelju oko 08:30 časova ujutro, ispred sportskog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Pinki" u Zemunu, autobusom agencije "Montesol", koji je vozio Zoran Borović (56).

"Ukrcali smo se i krenuli na vreme, a nas putnike i vozača 'odvajala' je zavesica u autobusu. Pomoćni trener, klupski lekar i ja bili smo sa košarkašima, upisivali neke podatke i dokumentaciju i šalili se. Kad smo došli do uspona na raskrsnici ulica Endija Vorhola i Vodovodske, rekao sam im da idem da se javim vozaču, da upoznam čoveka koji će nas voziti do Divčibara. Pomerio sam zavesu, seo na sedište suvozača i rekao: 'Dobar dan, al' je danas vrućina.' Čuo sam samo teški uzdah i vozačevo 'uhhhhhh'. Utom sam se okrenuo prema njemu, video da je pustio volan, da ne može da dođe do daha i da mu celo telo trza. Počeo sam da ga dozivam, ali on se teško borio za dah", kaže Trifunović za "Novosti".

Dalje se sve, kako kaže Trifunović, dešavalo munjevito. Odmah mu je bilo jasno da se vozač bori za život, a autobus je polako, niz nizbrdicu krenuo unazad. On je tada shvatio da mora da reaguje odmah i da je prvo što bi trebalo da uradi - da zaustavi autobus.

"Rukom sam preko vozačevih nogu pritisnuo papučicu kočnice i počeo da vičem: 'Gde je ručna, gde je ručna?' Nije mi odgovarao. A, ni košarkaši i kolege nisu me čuli od žamora i muzike. Nastavio sam da vičem i dozivam pomoćnog trenera Peru i sekretara kluba Slobodana Srezoskog. Kad su pritrčali vozač je bio potpuno bled, mislim da je već bio preminuo", kazao je Trifunović.

Da se u autobusu nešto dešava, ubrzo su shvatili i prolaznici, a jedan od njih, prema rečima sagovornika beogradskog lista, čuo ga je kada je, po ko zna koji put viknuo: "Gde je ručna?"

"Taj prolaznik, spolja je otvorio vrata autobusa, utrčao i povukao ručnu kočnicu koja je bila sa vozačeve leve strane, do vrata. Na tren smo odahnuli, jer smo zaustavili autobus, a onda smo vozača izneli napolje. Pošto sam bio član ekipe Crvenog krsta, pola minuta sam mu masirao srce, davao mu veštačko disanje... Nažalost, bez uspeha. Brzo je stigla i hitna pomoć. Lekari su 15-20 minuta pokušavali da ga reanimiraju. Nije pomoglo...", nastavlja Trifunović.

Nakon toga, košarkaši su izvedeni iz autobusa i smešteni u obližnji park. Autobus u kom je za volanom preminuo vozač s prometne saobraćajnice pomerio je vozač GSP-a kako se ne bi napravila velika gužva.

Autor: Novosti
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.