Košarka: Srbija domaćin kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarka: Srbija domaćin kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre

Srbija je dobila domaćinstvo košarkaškog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. u obe konkurencije, zvanično je odlučeno od strane FIBA. Košarkašice i košarkaši Srbije pred svojom publikom boriće se za mesto na Igrama u Tokiju 2020.

Ženske kvalifikacije odigraće se od 6. do 9. februara 2020. godine, dok će muške selekcije igrati od 23. do 28.juna.

FIBA je navela da će u muškoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konkurenciji gradovi domaćini biti Viktorija, Split, Kaunas i Beograd, dame će morati u Ostende, Fošan, Briž i Beograd.

Danilović: Veliki uspeh KSS i države Srbije

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović izjavio je danas da je dobijanje kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre, u muškoj i ženskoj konkurenciji, veliki uspeh KSS i države Srbije.

"Ovo je veliki uspeh KSS i veliki uspeh države Srbije, bez čijih garancija ne bismo ni mogli da dođemo u situaciju da pobedimo u ovom izboru. KSS se mnogo zahvaljuje državi Srbiji na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Ministarstvu omladine i sporta i Vladi Srbije.

"Verujem da ćemo biti sjajni domaćini, kao i mnogo puta do sada, kao i da će se obe naše reprezentacije plasirati na Olimpijske igre u Tokiju, uz veliku podršku ljubitelja košarke u Srbiji, koji će uživo moći da uživaju u vrhunskoj košarci", rekao je Danilović, a prenosi sajt KSS.

Jurohups: Srbija veliki pobednik

Srbija je veliki pobednik sa dobijanjem domaćinstva predolimpijskih turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji, konstatovao je specijalizovani košarkaški portal Jurohups.

"Srbija je veliki pobednik u trci za predolimpijske turnire jer je dobila organizaciju u obe konkurencije. Evropa je dobila tri od četiri turnira", navodi Jurohups i podseća da Grčka nije mogla da bude kandidat iz finansijskih razloga.

Žreb je na programu 27. novembra za turnire koji se igraju od 6. do 9. februara (ženski) i od 23. do 28. juna (muški) sledeće godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.