Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2021, 00:53

Kokoškov: De Kolo je Džejson Kid evropske košarke, trener na terenu

Strateg Fenera oduševljen igrom Francuza

Fenerbahče je na krilima fenomenalnog Nanda De Koloa savladao Asvel (90:86) u 28. kolu Evrolige i tako napravio važan korak ka plej-of fazi prestižnog takmičenja, a posle briljantne partije francuskog košarkaša u domovini oslikane kroz 24 poenaa, Igor Kokoškov nije štedeo reči hvale na njegov račun.

"Nando De Kolo je izvanredan vođa i po mom mišljenju Džejson Kid Evropske košarke. Nesebičan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je, oseća igru i zaista je trener na terenu. Veoma sam srećan što ga treniram", izjavio je trener Fenerbahčea.

Kokoškov je napravio i osvrt na duel koji je od velikog značaja na putu do Top 8 faze.

"Još nisam uspeo da proverim statistiku, ali pobedili smo timskim radom. Asvel je veoma težak tim za analizu. Imaju vrlo snažne igrače koji igru zasnivaju na fizičkoj borbi. Zauzeli su reket, pogađali trojke... Teško je zaustaviti ih. Tim su koji može da uđe u reket u bilo kom trenutku, takođe mogu da zaprete šutem spolja. Hauard je pogodio nekoliko trojki i otvorilo našu odbranu spolja, ali sam zaista srećan kako smo funkcionisali kao tim. Naši igrači zaslužuju pohvale. Bili su koncentrisani, mentalno i fizički spremni i prihvatili su se ovog izazova. Bila je to vrlo teška utakmica. Takođe veoma sam zadovoljan rezultatom".

U narednom kolu Fenerbahče gostuje Valensiji, jednom od rivala koji još ima teoretske šanse da ugrozi istanbulski tim.

"Svaka utakmica je novi test. Od prvog dana usredsređeni smo na naredni meč. Po našem mišljenju, najvažnija utakmica u sezoni je uvek sledeća. Bez obzira sa kim igramo", rekao je Kokoškov.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.