Kalinić: Košarka bi bila pravednija bez linije za tri poena

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jan.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Košarka bi bila pravednija bez linije za tri poena

Trofejni srpski reprezentativac Nikola Kalinić izrekao je interesantne zamisli o promeni košarke.

"Krilo sam, igram između bekova i velikih momaka. Padale su mi na pamet razne lude misli gledajući košarku u poslednje vreme. Imamo mnogo neverovatnih igrača, ali bekovi dominiraju u Evropi, ali i u NBA ligi. Siguran sam da se bekovi ne bi složili, ali ipak… Pre nekoliko godina kada su visoki igrači dominiirali uglavnom igrajući u reketu, donet je niz pravila kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << bi se ograničila njihova dominacija. Sada, kada dominiraju bekovi, možda je vreme da se ponovo uvedu neka pravila. Ne znam da li bi se igra promenila kada bi ukinuli liniju za tri poena. Možda bi košarka bila pravednija" napisao je krilo Fenerbahčea.

Osvajač Evrolige je na svom blogu istakao i preterano korišćenje pik-end-rola:

" Evroligom godinama dominiraju bekovi. Jan Veseli nije tipičan veliki momak. On je brz, eksplozivan i radi mnogo velikih stvari, ali u Evroligi se previše koristi pik-en-rol. Veseli je savladao stvari s odličnim trenerom i sjajnim igračima koji ga hrane, kao što su Kostas Sloukas i Bobi Dikson. Ali, u poslednjih 10 ili 15 godina dominiraju igrači kao što su Dijamantidis, Spanulis, Holden, Teodosić, Ljulj, Dončić, De Kolo… Ljudi komentarišu da niko više ne igra na niskom postu i slične stvari, ali velikim momcima je užasno teško da igraju ako imaju pun reket defanzivaca i mnogo ograničenja. Ovo je samo misao, ali možda bi se moglo ograničiti korišćenje pik-en-rola na samo jedan po napadu. Ponavljam, ovo je samo ideja" predložio je Kalinić.

It's time for new blog for Euroleague.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.