Kakvo košarkaško veče! Spektakularno finale Kupa kralja, Kari Pešić osvojio trofej sa Barsom! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvo košarkaško veče! Spektakularno finale Kupa kralja, Kari Pešić osvojio trofej sa Barsom! (video)

Drama u Srbiji, drama i u Španiji! I to još veća!!!

Par sati posle dramatične završnice finala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, gde je Partizan slavio sa 76:74, nova drama viđena je u Madridu, u duelu Reala i Barselone u borbi za trofej španskog Kupa kralja.

Pobednika smo dobili posle produžetka, slavila je Pešićeva Barselona rezultatom 94-93! U regularnom toku meča bilo je 77:77.

Prvo poluvreme obeležila je ravnopravna borba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << to je pokazao i rezultat posle 20 minuta igre - 35:35, ali u trećem kvartalu Real je zaigrao mnogo bolje i ovaj deo igre dobio sa 25:11.

Činilo se da je Barsa ''slomljena'', ali ekipa Svetislava Pešića uzvraća fenomenalnom igrom u poslednjoj četvrtini. Ne samo da su nadoknadili 14 poena zaostatka, nego su bili i na pragu pobede, kada su poveli sa 76:73.

Na pet sekundi pre kraja, košarkaš Reala Fakundo Kampaco je imao tri slobodna bacanja, za produžetke, ali pogodio je samo dva i smanjio na 76:75.

Usledio je odmah prekršaj Rendolfa nad Klaverom koji pogađa jedno od dva slobodna bacanja za 77:75 i Realu je ostalo još četiri sekunde za poslednji napad.

Pre toga, tajm-aut za Madriđane koji je imao efekta - Serhio Ljulj pogađa u poslednjoj sekundi za izjednačenje i ulazak u produžetak - 77:77!

Barsa je bolje počela dodatnih pet minuta, Klaver pogađa trojku za 82:79, ali Madriđani uzvraćaju serijom 4:0 za preokret na 83:82.

Na dva minuta pre kraja, Kampaco donosi Realu ''polus dva'' - 87:85, ali Barsa uzvraća i na minut pre kraja vodi Pešićev tim sa 88:87.

Usledio je promašaj Ljulja, a na drugoj strani Pengos asistira Tomiću koji zakucava preko Ajona za 90:87, na 40 sekundi do kraja!

Posle Realovog tajm-auta, Kampaco ne pogađa za tri poena, Rendolf pravi novi prekršaj, a Kris Singlton oba puta pogađa sa linije penala - 92:87.

Nije se ni tada Real predao, Rendolf na 12 sekudni do kraja pogađa trojku, na drugoj strani Singlton ne pogađa zicer, ali posle očiglednog, gotovo brutalnog prekršaja nad njim koji nije dosuđen!

-

No foul? 😂😂😂😂. Barca was up by 2p and 10sec left. #CopaDelRey #ELClasico pic.twitter.com/seUhgfiKyf

— Aleksi Valavuori (@Valavuori) February 17, 2019

-

Odmah je ''sevnula'' kontra Kerola na 4 sekunde pre kraja, on pogađa uz faul i Real je okrenuo na 93:92!

Svetislav Pešić je zatražio tajm-aut, a u poslednjoj sekundi Ante Tomić je zaustavljen, ali su sudije najpre pokazale da je postigao poen pošto je lopta bila u silaznoj putanji. Ipak, morali su da se u to uvere pregledanjem snimka i - potvrdili pogodak Tomića, Barsa je povela sa 94:93!!!

I još nije bio kraj, ostalo je još malo vremena za Real! Posle tajm-auta, Serhio Ljulj šutira sa pola terena, zamalo je pogodio, ostalo je 94:93 za Barsu, njihovo slavlje je moglo da počne!

Tomas Ertel je sa 22 poena i 6 asistencija bio najbolji u Barsi, Viktor Klaver je upisao 15, uz 7 skokova, a 14 Tomić.

Fakundo Kampaco sa 19 poena i 5 asistencija najefikasniji u Realu, 14 je upisao Fabijan Kozer, 13 je dodao Serhio Ljulj, a 12 Gustavo Ajon.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veče ludih završnica! Svemirska košarka i neshvatljive sudijske greške, Karijevoj Barsi Kup kralja (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2019

Jedna od najboljih utakmica u novijoj istoriji španske košarke odigrana je večeras u Madridu. Real i Barselona su priredili neverovatnu dramu svim ljubiteljima igre pod obručima, a bojište je na kraju uzdignutih ruku napustio katalonski tim. Možda je ovo era Realove dominacije, ali Kralj je ponovo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Nemanja Nedović u neverici posle finala: ''Ove sudije ne znaju pravila!'' (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Feb.2019, 00:06

Brojne reakcije stižu posle meča, jedna i od srpskog reprezentativca koji je takođe pratio večerašnju borbu za trofej...''Ove sudije definitivno ne znaju pravila'', napisao je Nemanja Nedović na Tviteru posle dramatične utakmice u Madridu, gde je Barselona posle produžetka savladala Real sa 94:93...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.