KK Vojvodina pred novu sezonu: Stigla pojačanja i nova uprava

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Vojvodina pred novu sezonu: Stigla pojačanja i nova uprava

KK Vojvodina će u novu sezonu, koja startuje 6. oktobra, ući sa izmenjenim sastavom, ali i sa novom upravom.

Novosađani su se prošle godine, posle dve decenije, vratili u najviši rang klupske košarke - Košarkašku ligu Srbije. Iako im se nisu davale velike šanse, "crveno-beli" su prikazali odličnu igru, najmlađi tim šampionata je pobeđivao daleko iskusnije protivnike, što ih je na kraju odvelo i u Superligu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Ideja nove uprave kluba je da se klub podigne na viši nivo, da se ostvare novi uspesi, a u bliskoj budućnosti rukovodstvo cilja na plasman u ABA 2 ligu.

Međutim, ekipu su na letnjoj pauzi napustili neki od ključnih igrača, kao što su Krsto Bjelica, Dejan Janjić, Nikola Silađi. Oni će u narednoj sezoni nositi dresove Zlatibora, Mege i Vršca.

Nasuprot tome, "crveno-bele" boje obukli su bek šuter Luka Anđušić (24). On svoju profesionalnu karijeru započinje u Vojvodini, pošto je pre toga završio studije u SAD, na koledžima Južna Alabama i Pitsburg. Anđušić je igrao u mlađim kategorijama Partizana, Hemofarma, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Srbije.

Još jedan "Amerikanac" u klubu je Dušan Majstorović. Dvadesetrogodišnje nisko krilo i bek se takođe vraća u Srbiju sa koledža. Ovaj Beočinac je košarku počeo da igra u novosadskom Staru, potom se preselio u Vršac, a sa 17 godina je otišao u SAD, gde je završio srednju školu i upisao koledž.

Povratnik u redove Novosađana je dvadesetsedmogodišnje krilo Miloš Grubor. On je već nastupao za Vojvodinu, ali i za Vršac, Napredak, te rumunsku Krajovu. Sarađivao je sa trenerom Filipom Socekom i igrao je sa većinom Vošinih prvotimaca, pa uklapanje u novu-staru sredinu ne bi trebalo da predstavlja problem.

U novu sezonu, osim sa izmenjenim sastavom, Vojvodina ulazi i sa novim rukovodstvom. Na sednici Skupštine kluba prošle nedelje, odlučeno je da će novi predsednik Upravnog odbora biti Bogdan Kuzmanović. On je toj poziciji zamenio Radomira Jovančevića, koji je vodio klub prethodnih 13 godina, a koji je delegiran da i dalje predstavlja i zastupa "crveno-bele".

Direktor kluba je Mićo Radanović, koji na tu funkciju dolazi umesto Miroljuba Puškića. U UO će sedeti još i Svetislav Tričković, Bojan Radojević i Milan Vlaisavljević. Novi predsednik Skupštine je advokat Aleksandar Ćirić.

Igrači Vojvodine do početka sezone nastavljaju sa pripremama. Prvu utakmicu igraju 6. oktobra na gostovanju u Novom Pazaru.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.