ISKRENO Miličić: Nisam imao 50 dinara za smoki – potrošio sam sve pare na ruletu

Izvor: 011vodič.com, 06.Okt.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISKRENO Miličić: Nisam imao 50 dinara za smoki – potrošio sam sve pare na ruletu

Talenat, “prsten”, ali nekako nedorečen… Nagovetavao je Darko Miličić veliku košarkašku karijeru, odlazak u NBA kao drugi pik je tome išao u prilog. Uzeo je titulu s Pistonsima i stao praktično na pola puta. Kao da nije bio dovoljno mentalno jak da iznese taj ogroman teren očekivanja.
Kvota naše kladionice na pobedu Barselone protiv Sevilje je 1.50.
Nisam bio svestan šta se izdešavalo u kratkom periodu. Bio sam u Srbiji kada su mediji počeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pišu o mom odlasku u Ameriku i meni je sve to bilo smešno. Idem kao neki drugi pik, slušam o milionima, a ja tražim 50 dinara da kupim smoki, ostavio sve pare na ruletu. Sve je to meni bilo nerealno, međutim, to se izdešavalo u tren oka i ja sam stvarno otišao tamo. To zvanje drugog pika i sva ta medijska pažnja, gde te svi prepoznaju na ulici, meni je kao klincu bilo jako zanimljivo. Međutim, kao i sve u životu, i to dosadi, malo čovek hoće da se skloni iz svega toga i dođe period kada vam dođe preko glave i medijske i ljudske pažnje – kaže Miličić za Blic.
Sudar dva sveta i Miličić između njih.
– Nedostajalo mi je sve iz Srbije! Nisam mogao da se priviknem na njihov mentalitet života i funkcionisanja. To je sigurno jedan od razloga zašto nisam maksimalno iskazao svoj potencijal, jer šta god u životu da radiš, ne može da uspe ako si nezadovoljan, a bio sam ekstremno nezadovoljan. Od mog dolaska tamo pa do polaska kući, samo sam brojao dane, pa kad jedan prođe, ja ga precrtam i brojim jedan manje. Imao sam odbojnost, ne prema Amerikancima, ali generalno prema tom sistemu i načinu kako oni žive i kakvi su im pogledi. Previše su im bitne materijalne stvari, nema druženja. Sve se svodi na to „ja, ja, ja”, stalno neki planovi, nema neobaveznog druženja, ne možeš da se nađeš s nekim da dogovoriš za neko piće, druženje, to ne postoji. Sve im se svodi na neku plansku organizaciju za sledeću nedelju, pa mi kažu „hajde, ubaciću te možda za dve nedelje”. Šta da me ubacuje, treba samo da popijemo piće. Oni žive u tom sistemu da dočekaju penziju, pa ko umre – umro je, a ko je dočeka, uživa u tim blagodetima. U međuvremenu se manje-više ništa ne dešava, oni ne žive život.
Hteo je u Srbiju, ali nije imao dozvolu Amerikanaca.
– Do prvog deteta ja sam već bio istrošen i prošao mnogo nekih loših stvari. Već sam tada bio u fazonu da se vraćam, ali nažalost ostao sam tamo. Pokušao sam da im objasnim da nam ne ide, da bi trebalo da se vratim, ono što oni misle da ja jesam, u stvari nisam. Imali su pravo, s obzirom na moje ponašanje i kako sam se ophodio prema njima, da misle da sam malo budala. Ostao sam do kraja, ali da su mi dozvolili da se vratim, možda bih i danas igrao košarku.
I onda se povratak dogodio iznenada – pred jedan meč Darko se oprostio od saigrača i trenera.
Nikad jači osećaj! Nikad jači trenutak kada sam raskrstio sa svime. Meni su odlasci na utakmice bili kao da idem na Golgotu ili Goli otok. Ja sam faktički bio u borbi protiv celog sveta, svi protiv mene i ja sam protiv svih – poručio je Darko Miličić.


The post ISKRENO Miličić: Nisam imao 50 dinara za smoki – potrošio sam sve pare na ruletu appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.