I ONI IMAJU SVOJE SPORTOVE, PONOSNO STALI NA CRTU PROTIVNICIMA: Penzioneri igrali košarku, davali golove, pucali iz puške

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 11:27

I ONI IMAJU SVOJE SPORTOVE, PONOSNO STALI NA CRTU PROTIVNICIMA: Penzioneri igrali košarku, davali golove, pucali iz puške

Prema rečima Nikole Banića, podpredsednika Udruženja penzionera u Topoli, svi penzioneri koji se okupe na ovakvom druženju ponesu samo dobre utiske

Možda su u podmaklim godinama ali sportskog duga im itekako ne nedostaje. Udruženje penzionera opštine Topola, bilo je domaćin petih kulturno-sportskih susreta penzionera Šumadije. Susreti su održani na terenima Osnovne škole "Karađorđe" u Topoli gde se oko 80 penzionera nadmetalo u različitim disciplinama, fudbal -šutiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na male golove, košarka - slobodna bacanja, pikado, štafeta - brzo hodanje, streljaštvo - vazdušna puška, šah. Pored domaćina Topole, na susretima penzionera Šumadije učestvovali su penzioneri iz opština Aranđelovac, Rača, Batočina, Lapovo, Knić i grada Kragujevca.

- Udruženje penzionera u Topoli broji oko 1500 članova, dobro je što imamo stalno novih članova i dosta se osiguravaju. Za pobednike su obezbeđeni pehari, zlatne, srebrne i bronzane medalje. Inače, naše Udruženje dobro funkcioniše, pomažemo penzionere da ostvare sva svoja prava. Prošle godine za vreme pandemije podelili smo preko 500 paketa, za ovu godinu pored ogreva, pomažemo ih na razne načine, pravimo i izlete - kaže predsednik Udruženja penzionera u Topoli Ljubiša Nedeljković.

a tokom takmičenja daju svaki atom snage kako bi se što bolje pokazali po disciplinama.

Najteže je ipak, reklo bi se bilo sudijama, da presude ko je bolji.

- Uvek je bilo zadovoljstvo suditi penzionerima, poštuju pravila, rivalitet je veliki, jedni druge bodre, svi se trude da budu najbolji, prosek godina je od 65 do 75 godina. Lapovo je pobedilo u košarci, Topola izgubila - rekao je Rajić Dejan, košarkaški sudija.

Na petim sportskim susretima penzionera Šumadije u Topoli pobednik je Opštinsko udruženje penzionera Lapovo, oni su odneli pobedu u košarci, fudbalu i štafeti.

U pikadu najuspešniji su bili Kragujevčani, u streljaštvu su najbolji bili penzioneri iz Batočine. Topolski penzioneri odneli su pobedu u šahu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.