I Hrvati žele turnir za OI, ali se plaše srpskog lobija u Fibi

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvati žele turnir za OI, ali se plaše "srpskog lobija" u Fibi

Košarkaški savez Hrvatske podneće kandidaturu Fibi za organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre i biće konkurent Srbiji, prenosi "Večernji list".
Kako se navodi, Vlada Hrvatske dala je garancije da isplati 2,3 miliona švajcarskih franaka kako bi tamošnji savez konkurisao za domaćinstvo.

Pored Srbije i Hrvatske, kandidaturu za ukupno četiri turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podneće Litvanija, Grčka, Poljska, Kanada i Venecuela, a možda i Rusija i Slovenija.
Večerni list dao je i zanimljivu ocenu šansi Srbije za dobijanje turnira drugi put u nizu, nakon što je pred Olimpijske igre u Riju održan u Beogradu.
"S obzirom na to da su 2016. uoči Rija bili domaćini kvalifikacija, teško nam je verovati da bi Srbi mogli opet da dobiju taj turnir. No, oni imaju jak lobi u Fibi, pa ni to nije isključeno", navodi taj list.
Hrvati su izabrali grad Split i modernu arenu Spaladijum, otvorenu 2008. godine sa kapacitetom 10.941 mesto.
Kvalifikacioni turniri igraju se od 6. do 12. jula, a Fiba će odluku o domaćinima doneti 15. novembra.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kandidatura Srbije,   Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski medij o kvalifikacionom turniru: "Srbi imaju jak lobi!"

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2019

"Večernji list" pisao o šansama Hrvatske za organizaciju kvalifikacionog turnira...Uskoro ćemo saznati ko će sve biti prijavljen za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a Hrvati su poslednji u nizu koji spremaju novac...Zbog toga se vodi diskusija u hrvatskim medijima o tome ko...

Nastavak na Sportske.net...

I HRVATI ŽELE TURNIR ZA OI: Srbi imaju jak lobi u FIBA, ali su bili domaćini

Izvor: 011vodič.com, 04.Okt.2019

Košarkaški savez Hrvatske podneće kandidaturu FIBA za organizaciju kvalifikacionalnoj turnira za plasman na Olimpijske igre i biće konkurent Srbiji, prenosi “Večernji list”.. Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.