Izvor: MozzartSport.com, 11.Maj.2020, 10:45

Humanitarni tiket u podne: Mirko Novosel tipuje za Institut za neonatologiju u Beogradu

Legendarni trener očekuje plemeniti dobitak od 111.800 dinara

Izabran je za najboljeg trenera Evrope 1985. godine dok je u Košarkašku kuću slavnih ušao 2007. Međutim, velikim priznanjima prethodile su godine velikog rada i mnogobrojni uspesi. Sa Cibonom, koja je nastala iz Lokomotive, kao poseban projekat, Mirko Novosel je postao dvostruki prvak Evrope, a dva puta uzeo je i Kup kupova. Prvak Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio je u tri navrata, a devet puta osvojio je nacionalni kup.

Ništa manje uspeha nije imao ni sa tadašnjom reprezentacijom. U tandemu sa Rankom Žeravicom dva puta pokorio je Stari kontinent, bio je vicešampion sveta i srebrni sa Olimpijskih igara. Mirko Novosel podvlači da je imao sreću da uči od najboljih, profesora Nikolića odnosno Ranka Žeravice koji je prvi uveo sistematski rad sa juniorima. Seća se zlata sa Svetskog prvenstva u Ljubljani kada je bio asistent Žeravici.

“Zahvaljujući Nebojši Popoviću utakmice su se direktno prenosile na televiziji. Upravo zbog prenosa košarka je dobila najširu popularnost u državi. To je najveća tekovina tog zlata”.

Legendarni trener ističe da je pekao zanat uz najbolje stručnjake.

“Imao sam sreću da sam učio uz Aleksandra Nikolića i Ranka Žeravicu. Kasnije sam se usavršavao i kupio znanja od najboljih američkih trenera”.

U nedavnoj anketi Dražen Petrović je, sa bodom više, ispred Toni Kukoča izabran za najboljeg igrača Hrvatske.

“Ukusi su različiti, ali moje mišljenje je da je Krešo Ćosić najbolji svetski igrač, ne računajući Ameriku”, kazao je Mirko Novosel koji se odazvao pozivu da bude naš 1431. plemeniti kladilac. Čestitao je kompaniji MOZZART na društveno odgovornom radu, posebno na akciji “100 terena za jednu igru”. Potencijalni dobitak želeo je da usmeri ka nekoj dečjoj bolnici.

Novosel ističe da se uvek trudio da raste kvalitet igrača jer tako skače i rejting trenera, a u dobrotvorno tipovanje krenuli smo iz Belorusije, LOKOMOTIV GOMELJ – KRUMKAČI MINSK. Rivali su bez poraza, imaju po sedam bodova. Domaći su u seriji od tri pobede i nerešenog ishoda. Na svim utakmicama viđen je veliki broj golova.Gosti imaju pet pobeda pa remi. Međusobni skor je 2:2:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Konačan ishod iks ili prvo poluvreme nerešeno”.

Prelazimo na simulacije, LOKOMOTIVA (SIM) – CSKA (SIM). Domaći imaju pet poena više. CSKA je igrao bez golova, a Lokomotiva je poslednji okršaj dobila sa 3:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Minimum po jedan gol u oba poluvremena”.

TOTENHEM (SIM) – LESTER (SIM). Lisice su pobedile u poslednjoj odigranoj utakmici, Totenhem je odigrao 1:1. Lester ima 12 bodova više od rivala.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Gol, gol, uz tri plus”.

Idemo do Pirineja, AVES (SIM) – BENFIKA (SIM). Benfika ima bod manje od vodećeg Porta. Domaći imaju 13 poena, poslednji su na tabeli. Orlovi sun a poslednjem meču remizirali.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

“Iks, dva, uz tri plus”.

MOZZART je u sklopu svog društveno odgovornog poslovanja donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama i penzionerima, po 100.000 evra. Top of FormBottomU akciji “Sto terena za jednu igru” obnovili smo i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića. Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan… Mozzartov Humanitarni tiket u podne ima 205 plemenita dobitnika, a ukupna donirana suma iznosi 15.103.589 dinara.

MOZZART – ov 843. učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Podsećamo koga je kompanija MOZZART svojim donacijama do sada pomagala: “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Institut za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, Dom za decu Mladost u Kragujevcu, Udruženje Život, Fonadciju Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić, Institut Dedinje,Tiršovu, Savez udruženja osoba sa autizmom, Opštu bolnicu u Surdulici, UNICEF, Fondaciju Ana i Vlade Divac, SOS Dečje selo u Kraljevu, Koš za sreću, MS Platformu Srbije, Novosadski centar Živeti uspravno, Udruženje Srbi za Srbe, FILUM, VK Partizan, Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom, Svratište za decu, Zvečansku…

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Mirka Novosela dobitak će biti doniran i Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”,Trebinje. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

[email protected]

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.