Greg Popovič o Trampu: Da ima mozak, uradio bi nešto

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 16:18

Greg Popovič o Trampu: Da ima mozak, uradio bi nešto

Legendarni trener San Antonio sparsa Greg Popovič oštro je kritikovao poteze Vlade SAD, a pogotovo predsednika Donalda Trampa povodom protesta širom te zemlje.
Trener Sparsa i košarkaške reprezentacije SAD govori kako problem rasizma nije novost u toj zemlji.

"Pogađa me što vidimo nasilje policajaca i rasizam, a viđali smo ga i pre, ali se ništa ne menja. Upravo zbog toga su ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protesti ovakvi kakvi jesu. Ipak, bez pravog liderstva i razumevanja gde je problem, nikada se neće pronaći rešenje. Beli Amerikanci izbegavaju da se večno bave ovim problemom, jer imamo mogućnost da ga elegantno izbegnemo, a to mora da se promeni", rekao je Popovič.
"Pop" je bio veoma kritičan prema predsedniku Amerike Donaldu Trampu.
"Stvarno ne mogu da verujem: da predsednik ima nešto u glavi, morao bi da izađe u javnost i nešto kaže ili uradi kako bi smirio i ujedinio narod. Ne razmišlja o tome da nas približi jedne drugima. Čak i sada pokazuje kakav je: sve što radi, radi za sebe i samo da od toga ima koristi. Ne radi za opšte dobro, takav je bio i ranije", rekao je Greg.
"Šta nam treba? To je kristalno jasno. Treba nam predsednik koji će nam se obratiti i reći da mu život svakoga od nas mnogo znači. Samo to treba reći, ali ne, on to i ne zna i neće. Njemu je važnije da smiri one koji se buni protiv njegovog načina razmišljanja. Čak problem nije ni sam Tramp, već sistem koji mora da se menja", dodao je Popovič.
Legendarni trener rekao je da je spreman da pomogne u borbi protiv rasizma i nasilja.
"Uradiću šta god treba i pomoći gde god mogu. To je odlika lidera. On nije lider i on nas ne može voditi pravim putem", zaključio je trener Sparsa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.