“GDE SI, BRE, EMOTIVAC!”: Komšije u žalosti zbog smrti Marka Nikolića

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“GDE SI, BRE, EMOTIVAC!”: Komšije u žalosti zbog smrti Marka Nikolića

U Bulevaru despota Stefana, gde je živeo glumac Marko Nikolić, svi su ga voleli POZNATO je da se u mladosti Marko Nikolić bavio košarkom, fudbalom i biciklizmom, ali je oduvek znao da je predodređen za scenu. Manje se zna da se kasnije u životu posvetio sportu na posredan način. - Često je posećivao sportsku kladionicu u Bulevaru despota Stefana, gde je i živeo. Bio je omiljen među ljudima koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tamo svraćali. Tako smo na njihovu preporuku došli na ideju da Nikolić piše kolumnu - kaže, za "Novosti", sadašnji urednik časopisa "Mocart sport" Bojan Đurić. - Imali smo vrlo lepu saradnju, koja je trajala dve-tri godine dok je postojao taj koncept časopisa. On se rekreativno kladio kod nas, a u svojim kolumnama nije davao konkretne predloge i savete, već je iznosio zanimljiva zapažanja i priče iz kladionice. Na mene je najjači utisak ostavilo njegovo veoma dobro poznavanje svih sportova. Od jakih do manje popularnih fudbalskih liga, preko tenisa, rukometa, odbojke, do vaterpola i zimskih sportova. Zaista je bio veliki ljubitelj, što se moglo videti i u njegovim tekstovima. Ono što se iz njih moglo saznati o Marku Nikoliću jeste da je bio veliki navijač reprezentacije Srbije u svim sportovima. Znao je koji igrač je napravio koji poen u odbojkaškoj svetskoj ligi. Sa pažnjom je pratio i manje popularne sportove i pamtio, na primer, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u rukometu tačan rezultat utakmice između Srbije i Azerbejdžana. Pročitajte još - NAPUSTIO NAS JE GIGA MORAVAC: Preminuo poznati glumac Marko Nikolić (FOTO+VIDEO) Neće ga zaboraviti i "kolege" sa kojima je pasionirano popunjavao tikete, a jedan od njih kaže: - Stalno je dolazio, svi smo ga poznavali - priča nam Ljubiša P. iz Šajkaške ulice. - Kada bismo se sreli, uvek me je oslovljavao na poseban način. Nije me zvao ni Ljubiša ni Ljubo, nego bi kazao "Gde si, bre, emotivac!". Mnogo će mi to nedostajati.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Otac je celog života tajio to od mene": Tužna porodična priča Marka Nikolića! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019

Prva svoja sećanja Marko nosi iz pozorišta. U ranoj mladosti bavio se košarkom, fudbalom i biciklizmom, ali je oduvek znao da je predodređen za scenu..Ljubav prema pozorištu začela se kod Marka Nikolića dok je još bio u stomaku - njegova majka, Leposava Nikolić, glumica iz Kraljeva, igrala je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.