FMP odgovorio Mijailoviću: Ne mešajte nas u nešto što nas se ne tiče

Izvor: B92, 26.Mar.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP odgovorio Mijailoviću: Ne mešajte nas u nešto što nas se ne tiče

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da ne želi da učestvuje u "bilo kakvom veštački stvorenom sukobu, koji želi da izazove čelnik Partizana".

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je juče u intervjuu za klupski sajt pomenuo i gostovanje crno-belih u Železniku, odnosno to da je navijačima tog kluba nije bilo dozvoljeno da udju u halu.

"Nenasilni, neorganizovani, simpatizeri KK Partizan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gledali su utakmice na svim Evrokup gostovanjima, u obe zagrebačke dvorane, Ljubljani, Novom Mestu, Baru, Podgorici, Sremskoj Mitrovici, Zadru, ali nisu mogli u polupraznoj dvorani u Železniku", naveo je Mijailović.

Danas je predsedniku Partizana stigao odgovor iz FMP-a koje je potpisao direktor kluba Vladan Mitrović i u kojem Mijailovića podseća na razloge zbog kojih simpatizeri tog kluba ne mogu da udju u halu u Železniku.



"Prvi razlog su propozicije takmičenja ABA lige, član 41.3 koji glasi - 'Klubovima je zabranjeno organizovano dovodjenje navijača na gostujuće utakmice'. Drugi razlog je 'reciprocitet'. Naime, FMP je za utakmicu u dvorani 'Aleksandar Nikolić' kada je domaćin bio Partizan dobio samo jednu kartu. Mislimo da je zaključak jasan",
navodi se u saopštenju FMP-a.

"Treći razlog proističe iz izjave čelnika Partizana na Skupštini ABA lige održanoj 24. 1. 2019. godine u Laktašima. Tada je dotični čelnik u više navrata spomenuo da ne može da kontroliše navijače u slučaju lošeg sudjenja za svoj klub (šta god to značilo) i da tu citiramo 'ima više frakcija navijača'. Takodje i u ovom slučaju se zaključak nameće sam po sebi", dodaje klub iz Železnika.

FMP, kako se ističe, "nije obavezan, niti će to ikada raditi, da javnosti u Srbiji i šire koja želi da gleda košarku, svaki put priušti uz to i najprostačkije uvrede na račun igrača, njihovih porodica, sudija i svih koji Vam nisu po volji".

"Toliko o 'nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima' Vašeg kluba i "pritiscima" kojima ste izloženi", navodi se.



"Na osnovu svega prethodno navedenog, najlepše molimo čelnika KK Partizan da nas ničim izazvano ne meša u nešto što nas se ne tiče. Jednostavno ne želimo da učestvujemo u bilo kakvom 'veštački' stvorenom sukobu, koji želi da izazove dotični čelnik KK Partizan, uz razumevanje da je plej-of ABA lige počeo i da ima razloga za nervozu, ali mi za to nismo krivi"
, zaključuje se u saopštenju FMP-a.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FMP ODGOROVRIO OSTOJI MIJAILOVIĆU: Ne mešajte nas u nešto što nas se ne tiče!

Izvor: Kurir, 26.Mar.2019

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da ne želi da učestvuje u "bilo kakvom veštački stvorenom sukobu, koji želi da izazove čelnik Partizana".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.