Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 06:48

Embid gledao najboljeg šutera u istoriji košarke – Kari izrešetao i Filadelfiju

Pored Nikole Jokića, noć u NBA ligi obeležio je neverovatni Stef Kari koji igra možda i košarku života u ovom trenutku. Kari je nastavio šuterski teror u najjačoj ligi sveta, što je na svojoj koži osetila i Filadelfija. Golden Stejt je srušio najbolju ekipu Istočne konferencije, rezultatom 107:96.
Voriorsi su ostvarili važan trijumf u borbi za plej-in turnir zahvaljujući najboljem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << šuteru u istoriji ove igre.

Kari je postavio novi rekord i postao prvi igrač koji je postigao 30+ poena na 11 uzastopnih utakmica, a da ima više od 33 godine.
Plejmejker "ratnika" je priznao da ove sezone mora da igra mnogo drugačije zbog okolnosti koje su zadesile ekipu. To mu omogućava potpunu slobodu u napadu i sada je zatrpao koš File sa 49 poena (14/28 iz igre), uz 10 pogođenih trojki iz 17 pokušaja.
To znači da je u poslednjih 10 mečeva ubacio 72 šuta van linije 7,24 i došao do šeste utakmice ove sezone sa dvocifrenim brojem trojki. 21. u karijeri. Poređenja radi, nijedan aktivni košarkaš nema više od pet takvih partija u karijeri.
Stefov učinak mnogo je važniji kada se pogleda statistika saigrača, jer su samo Vigins sa 16 i Li sa 12 bili dvocifreni, a opet je vodio tim do pobede nad jednim od konkurenata za šampionski prsten.
Na drugoj strani se istakao Džoel Embid koji je postigao 28 poena, uz 13 skokova i osam asistencija, ali i lošem šutu iz igre (8/21, 11/14 slobodna bacanja).

Filadelfija je ostala prva na Istoku sa 39 pobeda i 18 poraza, dok je ekipa Stiva Kera skočila na devetu poziciju Zapadne konferencije sa skorom 29-29.
Pobede su tokom noći još ostvarili Detroit pistonsi, Čikago bulsi, San Antonio sparsi, Majami hit, Finiks sansi, Juta džez...
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.