Džimi Batler ruši stereotipe o hip-hopu u košarci

Izvor: B92, 02.Okt.2022, 17:39

Džimi Batler ruši stereotipe o hip-hopu u košarci

Zvezda Majami Hita Džimi Batler okušaće se, kao i mnoge njegove kolege, u muzici.

Međutim, dok se većina košarkaša bavi hip-hopom, Batler će snimiti kantri album.

Batler je odavno poznat prema afinitetu prema tom muzičkom žanru, koji je zapravo američki folk, a sada priprema lični nastup.

"Ne mogu da pobegnem od toga, koliko god se trudio. Ja sam kantri u srži", rekao je košarkaš Miamija misleći prvenstveno na svoje "seljačko" odrastanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Teksasu, ali i na muzički ukus koji je razvio sasvim slučajno dok je bio na univerzitetu.

"Zaista volim kantri muziku. Zapravo, baš radim na kantri albumu i u ponedeljak idemo u Nešvil na jedan dan da napišemo još nekoliko pesama", najavio je Batler, koji je poznat po tome što suigrače u svlačionici maltretira puštanjem takve muzike.

A sve je počelo kao šala na univerzitetu Market.

"Na mojoj poslednjoj godini svi su u svlačionici slušali muziku na slušalicama koje tada još nisu bile bežične, imale su debelu žicu i bile nepodnošljivo glasne. Niko ih nije stavljao na glavu pa se moglo čuti sve šta su slušali – Lil Vejn, Jang Džizi, Viz Kalifa", prisetio se Batler.

Niko se nije obazirao na njegove pritužbe da im slušalice služe kao zvučnici, pa ih je za osvetu odlučio provocirati.

"Guglao sam koja je naj kantri pesma koja postoji. Izbacilo mi je tri, a prva koju sam video bila je "Don't Take the Girl" Tima Mekgrua, pa sam je skinuo. Pre sledeće utakmice tako sam stavio slušalice i raspalio".

Baš kao što je očekivao, saigračima se nimalo nisu svideli zvukovi koji su dolazili iz Batlerovih slušalica, ali sasvim neočekivano, njemu jesu.

"Počeo sam zapravo da slušam stihove i pomislio: 'Vau! Jadan čovek'. I tako je krenulo, od tada sam velik fan", priznao je košarkaš.

Batlera je priča o kantriju pratila kroz celu karijeru i savršen je primer njegove posebne ličnosti, kojom je često polarizovao svet košarke, ali njegova ljubav prema tom žanru nipošto nije veštačka ni isforsirana. Redovno montira kantri muziku na svoje objave na društvenim mrežama, a ponekad ide i na koncerte.

"Shvatio sam da su kantri muzičari tako nesebični, uvek se brine da ti bude dobro. Došao sam s devet ljudi na koncert Luka Brajana, a on se nije hteo popeti na pozornicu dok nam svima nisu doneli pivo. Sviđa mi se pogled na svet mnogih kantri muzičara", rekao je Batler, koji se na pripremama za novu sezonu pojavio s novim imidžom.

Njemu će predstojeća sezona biti 12. u NBA ligi, a četvrta u Majami Hitu, koji je 2020. odveo do finala protiv LA Lejkersa.

Prošle sezone promašio je trojku u poslednjim sekundama majstorice protiv Bostona za novi ulazak u finale, u kojem bi igrali s Golden Stejtom.

Prethodno je u NBA karijeri igrao za Čikago, Minesotu i Filadelfiju, u koju je stigao u trejdu za Darija Šarića.

Šest puta je bio Ol-star, četiri puta je izabran u treću petorku lige, a pet puta u drugu obrambenu petorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.