Duda Ivković za Maxbetsport: Siguran sam da će Saša da zove zamenu za Milosavljevića

Izvor: 011vodič.com, 18.Avg.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda Ivković za Maxbetsport: Siguran sam da će Saša da zove zamenu za Milosavljevića

Legendarni košarkaški stručnjak Dušan Ivković, koji je sa našom reprezentacijom osvojio titulu na Svetskom prvenstvu 1990. godine, puno se razočarao zbog povrede Dragana Milosavljevića. Borbenom beku je stradalo koleno, propustiće Mundobasket u Kini, a to je bila prva tema koju je Ivković želeo da obradi prilikom gostovanja u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.
Kvota >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u MaxBetu na pobedu Turske protiv Italije je 1.37.
On je rekao da nije stigao da pročita današnje novine, pa je prvo što je pitao našeg novinara Vladu Stankovića bilo “da li je poznato koga će Aleksandar Đorđević pozvati umesto Milosavljevića”?
– Malo me je pogodila ova povreda Milosavljevića. To je jedan izuzetno zahvalan igrač, kakvih je malo u savremenoj košarci. Uvek daje maksimalno na terenu. Sigurno da će Saša da bude prinuđen da zove nekog igrača, jer mi smo sada u Atini sa šest igrača sa spoljnih i šest u prednjoj liniji. Ne kažem da mora da bude onaj provereni sistem sa sedam spoljnih, ali to je jako dugačko prvenstvo. Sigurno možemo da očekujemo neki naknadni poziv za nekog od igrača – kazao je Ivković za MaxBet radio.
Srbija je i bez Milosavljevića i Teodosića odlično odigrala prva dva pripremna meča na Akropolis kupu. Deklasirala je selekcije Turske i Italije.
– Pripremne utakmice su nešto sasvim drugačije. Služe da se tim uigra i da se razigraju neki igrači. Dosta je rano da se donose zaključke. Ono što smo znali i pre odlaska u Grčku je da je ova selekcija sigurno najjača od kako igramo samostalno kao Srbija. Treba samo vremena da se uigra. Bogdan Bogdanović je najbolji šuter u Evropi trenutno. Imamo dva plejmejkera sa evroligaškim iskustvom, Bogdan je to jako dobro radio u Fenerbahčeu. Neko je razmišljanje da ne bi trebalo da troši energiju na organizaciju igre, ali ako to bude potrebno, sigurno da može to da uradi.
Bogdan Bogdanovic (Foto: Starsport)

Na turniru u Atini, ali i prethodno na mečevima sa Litvanijom, bilo je primetno da “orlovi” odlično šutiraju za tri poena. Ivković ipak uverava da to nije jedino oružje naše selekcije.
Košarka se menja. Voriorsi su nametnuli da se visoki igrači izvlače da šutiraju trojke. Ne mislim da je glavni kvalitet reprezentacije efikasnost za tri poena. Ako Miloš Teodosić ne bude igrao… Mi smo bili u sličnoj situaciji 2013. godine, ali tada nismo imali toliko mladih, talentovanih i zrelih NBA igrača. Tada smo imali problem da nadoknadimo kreativnost Teodosića u napadu. Sada imamo Jokića, koji bi trebalo da bude glavni kreator. Saša veoma dobro zna šta treba da radi. Na poziciji pet ima tri izuzetno stabilna igrača. Jokić zato može da igra i na poziciji četiri. Voleo bih da se Miloš oporavi. Možda bi mogli i da ga povedemo, pa da ga čekamo do sredine septembra, ali kada vidim istoriju te povrede, koju je sada obnovio, deluje mi da je to jako teško.
Za kraj, Ivković poziva na dodatan oprez uoči puta u Kinu.
– Idemo dosta rano u Kinu, imamo tamo još tri utakmice. Tu treba da se obrati pažnja na sve detalje. Čujem da Litvanci vode svog kuvara. Moramo i mi da pazimo na sve, jer sada imamo zaista veliku šansu da se vratimo sa Mundobasketa sa medaljom – zaključio je Ivković na kraju razgovora za MaxBet radio.

The post Duda Ivković za Maxbetsport: Siguran sam da će Saša da zove zamenu za Milosavljevića appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Vučelić za Maxbetsport otkrio na kojoj poziciji Partizan dovodi pojačanje

Izvor: 011vodič.com, 18.Avg.2019

U Humsku su ovog leta stigli Takuma Asano, Petar Gigić, Umar Sadik, Periša Pešukić, Aleksandar Lutovac, Rajko Brežančić, Igor Vujačić i Dominik Dinga. Međutim, neće se na tome završiti i vrlo brzo će Partizan promovisati makar još jednog novog fudbalera.. Kvota u MaxBetu na pobedu Čelsija...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.