Druga košarkaška liga: Svi južnjaci domaćini, Čačani i Kraljevčani u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Svi južnjaci domaćini, Čačani i Kraljevčani u Nišu

U prošlom kolu Druge košarkaške lige niški Konstantin nije uspeo da zabeleži prvu pobedu protiv Železničara, a da li će to poći za rukom njegovom gradskom rivalu Fer pleju znaće se u subotu, 23. novembra, kada dočekuje Čačane. Istog dana Konstantin će ugostiti Slogu iz Kraljeva, Pirot ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta, dok će u nedelju leskovačko Zdravlje biti domaćin beogradskom Beovuku.

Sudeći >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << po pozicijama na tabeli, najteži posao u imaće Konstantin, koji će i prvi od južnjaka na parket, u 16:30. Sloga je sedma na tabeli, sa učinkom od 5 pobeda i samo dva poraza. Kraljevčani se poslednje dve sezone nadmeću u Drugoj ligi, ali su pre toga godinama bili standardni prvoligaši. Imaju dugu tradiciju, a možda i najveći uspeh im je prepoznavanje talenta Vlada Divca. Niški sastav trenutno je poslednji na tabeli, jer nema nijednu pobedu, a težak zadatak da prekine ovaj niz imaće u hali "Čair".

Drugi niški predstavik nalazi se na jednoj poziciji iznad, pošto je jednom slavio. Pohod Fer pleja na drugi trijumf, možda čak i izlazak iz zone ispadanja ukoliko ostali južnjaci pobede, zakazan je za subotu, 23. novembra od 18:45, u sali niške Osnovne škole "Dušan Radović". Njegov protivnik iz Čačka ima pobedu i bod više.

U subotu od 19:30 igraće najbolje plasirani tim sa juga. Kako više nema neporaženih timova, Pirot je u društvu najboljih u ligi, sa jednim porazom i šest pobeda. Njegov rival Sveti Đorđe je debitant u Drugoj ligi, koji je široj javnosti postao poznat zimus, pošto je stigao do završnice Kupa Radivoja Koraća, iako je nastupao u Prvoj ligi Vojvodine. Ipak, među drugoligašima mu ne ide tako dobro, pošto je deseti, sa samo jednom pobedom.

Nakon teškog poraza od Sloge, u kome je odlučio jedan koš, leskovačko Zdravlje ima priliku za popravni protiv Beovuka. Beograđani imaju samo jednu pobedu, a i ona se desila pre 6 kola. Tako ne bi trebalo da predstavljaju veliki problem za Leskovčane, koji su zauzimaju devetu poziciju, sa 3 pobede i 4 poraza, ali i formom koja je u usponu. Ova utakmica igra se u nedelju, 24. novembra od 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.