Druga košarkaška liga: Od južnjaka slavilo samo leskovačko Zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Od južnjaka slavilo samo leskovačko Zdravlje

Prvi poraz ove sezone doživeo je Pirot, koji je u derbiju 5. kola Druge košarkaške lige ubedljivo izgubio u Zemunu od istoimenog kluba. Poražen je i dvojac iz Niša - Konstantin ubedljivo od Mladosti u Smederevskoj Palanci, a Fer plej još ubedljivije, sa primljenih 109 poena od kragujevačkog Radničkog. Jedino je od južnjaka pobedilo leskovačko Zdravlje i to Proleter u Zrenjaninu.

Iako je važio za favorita, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Proleter je tu ulogu opravdao samo u prvoj četvrtini. Već na početku druge Zdravlje je izjednačilo, preuzelo vođstvo i više ga do kraja nije ispustilo, do konačnih 85:67 i svoje druge pobede u nizu.

Pirot je ostao nemoćan pred razigranim Zemunom, koji je u drugoj i trećoj deonici igrao dobar napad, ali odličnu odbranu i tako sveo svog rivala na svega 22 ubačena poena za 20 minuta. U poslednjoj deonici su se Beograđani opustili, ali Piroćanci nisu uspeli da sustignu zaostatak od 25 poena, pa je utakmica završena sa 85:63.

Fer plej je kako-tako i uspeo da parira najdominatnijem drugališu ove sezone u prvom poluvremenu. Ipak, ritam nije uspeo da održi u nastavku, a Kragujevčani su bili posebno dominantni u poslednjem kvartalu, kada su ubacili 34 poena za konačnih 109:73.

Veoma slabu šutersku partiju pružio je Konstantin. Sa svega 54 ubačena poena, nije imao mnogo šansi u meču u kome je Mladost dala 77 poena.

Pirot je kao treći na tabeli i dalje najbolje plasirani klub sa juga Srbije. Zdravlje je vezalo dve pobede i popelo se na devetu poziciju, dok dva niška drugoligaša zauzimaju poslednje dve pozicije.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.