Druga košarkaška liga: Fer Plej zbog slabijeg međusobnog susreta ostao bez KLS-a, slavili i Konstantin i Zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 12.Apr.2021, 14:12

Druga košarkaška liga: Fer Plej zbog slabijeg međusobnog susreta ostao bez KLS-a, slavili i Konstantin i Zdravlje

Proteklog vikenda odigrano je poslednje kolo Druge košarkaške lige, a timovi sa juga su upisali sve tri pobede. Fer Plej je na gostovanju savladao Borac iz Zemuna, ali pošto je i ekipa Slodesa upisala pobedu, niški košarkaši nisu uspeli da se pridruže Zdravlju u najjačem domaćem takmičenju. Leskovčani su takođe na gostovanju prvenstvo završili na pobednički način, a opstanak je trijumfom obezbedio Konstantin.

Poslednjih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << takmičenje u drugom rangu je postalo sve zanimljivije, a veliku dramu imali smo i u polsednjem kolu ove "korona" sezone. Naime, tri tima bila su u konkurenciji za 2. mesto koje takođe vodi u KLS, a među kandidatima se našao i niški Fer Plej. Njima je bila potrebna pobeda u Zemunu, ali i porazi Klika i Slodesa. Nažalost ljubitelja košarke Fer Plej nije uspeo da se domogne Prve lige i pored pobede nad ekipom Borca rezultatom 71:63, jer je Slodes na svom parketu slavio protiv Železničara i zbog boljeg međusobnog duela su zauzeli tu 2. poziciju i domogli se najelitinijeg takmičenja.

Ekipi Fer Pleja sada preostaje nada da jedan od timova iz KLS-a odustane pa da oni popune upražnjeno mesto, kao što je to učinio Pirot prošle godine. Ono što raduje ovaj niški kolektiv je podatak da se mogu pohvaliti najboljom odbranom, pošto su u celom takmičenju primili najmanji broj poena.

Pobedu su zabeležila i ostala dva tima, pošto je Konstantin slavio ubedljivo protiv Svetog Đorđa iz Žitišta rezultatom 106.72 i na taj način obezbedili drugoligaški status. Pobedu je zabeležilo i leskovačko Zdravlje koje je još pre dve nedelje obezbedilo povratak u elitu, a izabranici Lazara Spasića su ovog puta nadigrali ekipu Beovuka i uspešnu sezonu završili vrlo ubedljivom pobedom od 96:58.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.