Đilas: Odlazim ako nam uzmu kvalifikacije za OI!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Odlazim ako nam uzmu kvalifikacije za OI!

"Takođe, ne bih voleo da ostanem zapamćen kao predsednik u čije vreme je neko od velikana, Partizan ili Crvena zvezda bio izbačen iz domaće lige“, rekao je predsednik KSS

Košarkaški rat se nastavlja, FIBA je odlučila da sukob sa Evroligom rešava, kao što je bilo i očekivano, preko leđa tuđih leđa, a velika je opasnost da ta leđa budu srpska. Prvi čovek ovdašnje košarke Dragan Đilas rekao je da će podnesti ostavku ako FIBA bude oduzela Srbiji organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju ili ako nacionalni tim bude zaista izbačen sa prvenstva Evrope 2017. godine.

FIBA je zapretila oštrim sankcijama svim nacionalnim savezima čiji klubovi budu odlučili da igraju Evrokup. KSS je juče upozorio klubove da će ih suspendovati iz članstva ako pristanu da igraju pomenuto takmičenje, a do sada je interesovanje za njega od ovdašnjih klubova pokazao Partizan.

“Moramo da uradimo sve da zaštitimo reprezentaciju. Ako nam oduzmu olimpijski kvalifikacioni turnir ili nas stvarno izbace sa EP, onda ne vidim ni sebe na mestu predsednika - podneću ostavku. Takođe, ne bih voleo da ostanem zapamćen kao predsednik u čije vreme je neki od velikana, Partizan ili Crvena zvezda bio izbačen iz domaće lige“, rekao je Đilas gostujući u emisiji Oko na Radio-televiziji Srbije.

Predsednik KSS danas je razgovarao sa prvim čovekom Partizana Nikolom Pekovićem.

“Malo se tu cela priča previše ’baca’ na Partizan, to nije fer ni prema crno-belima, ni prema savezu. Da sačekamo da se završi finale Jadranske lige, jer tek posle toga pobednik ide u Evroligu. Svi pričaju da Mega neće da učestvuje u evropskim takmičenjima, a nema zvanične odluke. Tek onda ide priča. Odluka nije protiv Partizana. Razgovarali smo danas, oni su mi rekli da je interes Partizana da igraju Evrokup“, naveo je on.

Đilas je dodao da bi situacija bila znatno lakša da crno-beli odaberu da igraju FIBA Ligu šampiona, ali da ne želi i ne može pretnjama da utiče na njihovu odluku.

“To su objasnili činjenicom da je klub u procesu reorganizacije i da želi učešćem u Evrokupu da kroz godinu ili dve ponovo izbori Evroligu. Interes srpske košarke je jak Partizan, kao i jaka Zvezda. To je svima logično, osim najostrašćenijima koji hoće da se rivalski klubovi ugase. Naravno, voleo bih da Partizan izabere FIBA Ligu šampiona, pa da onda nemamo problema.Ali,  moramo da budemo i pošteni prema Partizanu. Ne možemo nekog da tereamo da igra neko takmičenje, jer se onda ponašamo na isti način kao FIBA prema nama“, zaključio je Đilas.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evroliga

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

‘GROM IZ VEDRA NEBA’: Đilas najavio ostavku, evo i zbog čega…

Izvor: HotSport.rs, 20.Apr.2016

Prvi čovek srpske košarke Dragan Đilas najavio je da će podneti ostavku ukoliko FIBA bude oduzela Srbiji kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Riju.. . On je gostovao na RTS-u u emisiji “Oko” gde je istakao da nema nameru da bude predsednik KS Srbije čija će reprezentacija biti izbačena...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.