Đilas: Bezobrazni ste, ABA liga za nas ne postoji!

Izvor: RTS, 08.Jul.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Bezobrazni ste, ABA liga za nas ne postoji!

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas oštro je odgovorio čelnicima ABA lige, koji traže da klubovi imaju slobodu da odlučuju u kojem takmičenju će igrati.

"Poštovani, dopis koji ste poslali Košarkaškom savezu Srbije je više nego nerazumljiv. Prvobitno sam razumeo da je to zbog jezika na kojem je napisan. Velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trudom sam dopis, ipak, preveo na srpski jezik, pa sam shvatio da je ipak nerazumljiv zbog visokog stepena besmislenosti i bezobrazluka kojim dopis odiše", naveo je Đilas.
On je podsetio da je KSS je povukao podršku ABA ligi jer je prekršen Sporazum koji su svi zajedno, i klubovi i savezi, potpisali pre godinu dana.
"Siguran sam da ćete uz malo truda naći niz članova i rečenica iz teksta koji smo zajedno uputili FIBA, a koje ste svojim odlukama prekršili. Što se tiče finansijske odštete zbog sponzora koje čete izgubiti, moram da priznam da mi nije jasno kako neko može da izgubi nešto što nema. A vi gospodo nemate nijednog sponzora za vašu ligu i izdržavate se samo na osnovu ogromnih sredstava koje TV Arena plaća za prava prenosa utakmica ABA lige".
Đilas ističe da KSS klubove iz Srbije niti želi, niti može da sprečava da igraju u takmičenju u kome oni žele.
"To takmičenje za nas ne postoji i zato vas najljubaznije molim da se Košarkaškom savezu Srbije ubuduće ne obraćate nikakvim dopisima, naročito ne pretnjama o kojima ćemo zvanično obavestiti nadležne organe republike Srbije", zaključio je Đilas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas vs ABA liga: Ne pretite i ne obraćajte nam se tako

Izvor: N1 televizija, 08.Jul.2016

Košarkaški savez Srbije oštro je odgovorio na dopis Predsedništva ABA lige i čelnicima regionalnog takmičenja je poručeno da prestanu sa pretnjama...Takođe, KSS je naveo da je prekršen raniji dogovor i da je zbog toga nacionalni savez povukao podršku ABA ligi...Saopštenje predsednika KSS Dragana...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.