ĐORĐEVIĆ NAPUSTIO KLUPU SRBIJE Znam kada trener treba da napravi prvi korak…

Izvor: 011vodič.com, 14.Sep.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ NAPUSTIO KLUPU SRBIJE Znam kada trener treba da napravi prvi korak…

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, izjavio je na konferenciji posle meča Srbija – Češka da napušta mešto prvog trenera nacionalnog tima! Pobedom nad Česima, “orlovi” su zauzeli peto mesto na Mundobasketu.
Srbija je pre odlaska na Mundobasket bila svrstana u najuži krug favorita na svetskoj smotri. Posle odustajala brojnih košarkaša SAD, svi su e je videli na tronu. Umesto toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << “orlovi” su protiv Čeha igrali za peto mesto. Poraz u četvrtfinalu od Argentine okarakterisan je kao neuspeh.
Đorđević je na čelu reprezentacije od 2013. godine, kada je preuzeo nacionalni tim od Dušana Ivkovića. Ugovor mu je važio do kraja Mundobasketa.  Jasno je da neće biti produžen. Đorđević će klupu da prepusti nekom drugom.
Za vreme njegovog komandovanja, Srbija je učestvovala na pet velikih takmičenja. U Španiji na Mundobasketu 2014. godine Srbija je osvojila srebrnu medalju, baš kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2017. godine Srbija je takođe bila druga. Jedino takmičenje na kome se “orlovi” pod Đorđevićevom komadom nisu plasirali u polufinale je Mundobasket u Kini…
– Odlazim, reći ću to sada – odgovorio je Đorđević na pitanje novinara da li će i dalje obavljati ulogu selektora Srbije.
Usledio je detaljno obrazloženje.
– Da, rekao sam već igračima, red je, a i vreme. Nije bilo razgovora o mom nastavku, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat.
Sale je odluku doneo pre odlaska u Kinu, ali nije očekivao da ode bez medalje.
– Odlučio sam da odem još pre Svetskog prvenstva, ide život u drugom smeru. Želim da leto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira…. Dugujem zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi, kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču – zaključio je Đorđević i otišao sa konferencije za medije.
Otišao je i sa klupe “orlova”…


The post ĐORĐEVIĆ NAPUSTIO KLUPU SRBIJE Znam kada trener treba da napravi prvi korak… appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Đorđević: Tačno je, odlazim

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2019

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je danas da napušta klupu nacionalnog tima..."Da, tačno je, odlazim", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje novinara nakon utakmice protiv Češke...Reprezentacija Srbije pobedila je danas Češku u Pekingu sa 90:81...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.