Izvor: RTS, 12.Jun.2021, 07:56

Denver pred ispadanjem, ni Jokić nije mogao da zaustavi razigrani Finiks

Denver je na svom terenu poražen i u trećem meču od Finiksa sa 116:102 i sa 0:3 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije došao na korak do eliminacije, uprkos novoj odličnoj igri Nikole Jokića, koji je meč završio kao najefikasniji igrač sa trostrukim dvocifrenim učinkom.
Pre duela Denvera i Finiksa zvanično je obavljena dodela MVP priznanja Nikoli Jokiću, koji je kao najefikasniji igrač meča suvereno to i potvrdio, ali sve je to ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u senci trećeg poraza njegovog tima.

MVP najjače košarkaške lige na svetu Nikola Jokić meč je završio sa 32 postignuta poena uz 20 skokova i 10 asistencija, ali i to je bilo nedovoljno da zaustavi izuzetno raspoloženi tim Finiksa.
Predvođeni Krisom Polom i Devinom Bukerom, Sansi su samouvereno ušli u meč i već u prvoj deonici došli do dvocifrene prednosti od 37:27.
U timu Denvera podbacili su Eron Gordon i Majkl Porter Džunior, ali su Fakundo Kampaco i Monte Moris počeli da pogađaju trojke, a Jokić je prvo poluvreme završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom sa 15 poena uz 12 skokova i šest asistencija, pa se učinilo da možda i uspeti da dođu do preokreta.
Ipak, u nastavku je Finiks opet preuzeo inicijativu i došao do nove dvocifrene prednosti, posle čega nije bilo neizvesnosti do kraja meča.

U pobedničkom timu Buker je zabeležio 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Kris Pol je imao poen manje uz šest uhvaćenih lopti i osam dodavanja.
Finiks prvu meč-loptu ima u noći između nedelje i ponedeljka od dva sata posle ponoći, a Denveru je to prilika da pokuša da načini preokret kao i u prošlogodišnjem plej-ofu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MVP POTVRDIO KLASU, DENVER PRED ISPADANJEM: Jokić blistao u još jednom porazu Denvera, Finiks NEMILOSRDAN! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 12.Jun.2021

Košarkaši Finiksa slavili su nad Denverom u trećem meču polufinalne serije serije plej-ofa i nalaze se nadomak plasmana u finale.

Nastavak na Kurir...

Jokić 32+20+10, ali Nagetsi na ivici da budu pometlani

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2021

Košarkaši Denver Nagetsa na korak su do eliminacije u drugoj rundi plej-ofa zapadne konferencije. Kod kuće su izgubili od Finiksa sa 116:102 i sada je rezultat 3-0 u pobedama za Sanse.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.