Dan D za srpsku košarku, Fiba u petak odlučuje o domaćinima predolimpijskih turnira

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dan D" za srpsku košarku, Fiba u petak odlučuje o domaćinima predolimpijskih turnira

Bord Fibe u petak popodne će doneti odluku o domaćinima kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u konkurenciji košarkaša, a Srbija slovi za ozbiljnog kandidata za organizaciju jednog od turnira.
Petak je "Dan D" za srpsku mušku košarku, pošto će bord Fibe na sastanku doneti odluku ko će biti domaćini predolimpijskog kvalifikacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turnira.

Srbija je među najozbiljnijim kandidatima za dobijanje domaćinstva jednog od turnira, a neki beogradski mediji, pozivajući se na izvore bliske Svetskoj kući košarke, već su preneli da je Beograd dobio organizaciju.
Ipak, činjenica je da su te informacije nepotvrđene, kao i da će definitivna odluka biti poznata u petak posle podne.
Srbija je već uspešno, u svakom smislu, organizovala takav turnir pre tri godine, kada su izabranici Aleksandra Đorđevića uspeli da izbore plasman na Igre u Riju.
Bez obzira na Fibinu odluku, srpski košarkaši imaju dobre izglede za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, iako je konkurencija jača nego ikada ranije.
Košarkaški savez Srbije podneo je kandidaturu i za organizaciju kvalifikacionog turnira za košarkašice, a tu odluku Fiba će doneti u ponedeljak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.