Cibona gostuje u Železniku - Da li je FMP izvukao pouke?

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona gostuje u Železniku - Da li je FMP izvukao pouke?

Trener košarkaša FMP-a Vladimir Jovanović rekao je da je predstojeća utakmica protiv Cibone prilika da njegova ekipa pokaže da je izvukla pouke iz ubedljivog poraza od Mega Bemaksa i da može da bude puno bolja nego u tom meču.

Košarkaši FMP-a večeras dočekuju Cibonu u utakmici trećeg kola ABA lige.

"Posle ubedljivog poraza u prošlom kolu, koji nam je svima teško pao, u goste nam dolazi Cibona. Oni su kvalitetna ekipa sa mnogo iskusnih igrača. Igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << timsku košarku, znaju da nametnu svoj ritam i to je jedna od stvari koju ne smemo da dozvolimo", rekao je Jovanović.

Ekipa iz Železnika je u prošlom kolu izgubila od Mega Bemaksa (61:89) i tako upisala prvi poraz u novoj sezoni regionalnog takmičenja, dok Cibona posle dva odigrana kola ima isto toliko poraza.

"Za nas je ovo prilika da pokažemo da smo izvukli pouke, da pokažemo karakter i želju da budemo puno bolji nego protiv Mege. Za našu mladu ekipu je važno da ima reakciju i siguran sam da ćemo je imati", rekao je trener FMP-a.

Košarkaš FMP-a Marko Jeremić rakao je da je njegovoj ekipi u meču protiv Cibone potrebna, pre svega, čvršća igra u odbrani iz koje će pokušati da nametnu svoj tempo.

"Cibona je iskusna ekipa koja igra sa mnogo improvizacije, tako da će nam svih 40 minuta biti potrebna koncentracija. Nadam se dobroj igri svoje ekipe i pobedi na domaćem terenu", rekao je Jeremić.

Trener Cibone Ivan Velić nada se prvoj pobedi u novoj sezoni.

"Nadam se da će biti treća sreća za nas. Prve dve smo izgubili uz dobru igru. Dva poraza nisu ugodna, ali moramo ići u Beograd s ciljem da pokušamo da dobijemo utakmicu", rekao je Velić.

Velić je kazao da je FMP ekipa koja gaji agresivnu košarku i koja nije opterećena jer je to, kako je naveo, "razvojni klub sa dosta mladih igrača".

"Igraju opušteno, ali vrlo čvrsto i odgovorno", rekao je on.

Velić je dodao da će njegovoj ekipi biti teško u Železniku jer neće moći da računa na kapitena Marina Rozića, koji se povredio u poslednjoj utakmici.

Utakmica FMP - Cibona igra se večeras od 19.00.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.