Bio je Tim snova, a pre i posle njega je Jugoslavija pobeđivala SAD

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 08:27

"Bio je 'Tim snova', a pre i posle njega je Jugoslavija pobeđivala SAD"

Toni Kukoč, nekadašnja zvezda Čikago Bulsa, govorio je o "zlatnom dobu" jugoslovenske košarke.

Kukoč je podsetio na sjajnu generaciju bivše Jugoslavije sa brojnim asovima kao što su Vlade Divac, Dino Rađa, pokojni Dražen Petrović...

Pročitajte još *Kukoč: Rodman bi imao probleme da je radio sa Maljkovićem, Ivkovićem i Pešićem

Podsetio je da SAD nisu bile dominantne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre formiranja "Tima snova" (Dream team) za Olimpijske igre u Barseloni, ali i malo posle toga.

"Bilo je previše dobrih igrača iz Evrope, posebno bivše Jugoslavije kao što su Dražen Petrović, Dino Rađa, Vlade Divac, ja, ali i ostalih delova kontinenta Arvidas Sabonis, Nikos Galis i Šarunas Marčuljonis. Svi su ostavili trag, ne mogu da izdvojim najboljeg. Imao sam sreće da živim u zlatnom dobu evropske košarke", rekao je Kukoč u velikom intervjuu za "Sport 24".

Onda su Amerikanci stigli u Kataloniju sa Majklom Džordanom, Skotijem Pipenom, Čarlsom Barklijem, Patrikom Juingom, Lerijem Birdom, Medžikom Džonsonom...

"Bilo je to vreme kada su evropske selekcije neprestano pobeđivale SAD i prisiljavale ih da promene način razmišljanja kako bi integrisali profesionalce u tim. Poslali su 'Tim snova' na Olimpijske igre u Barselonu jer nisu mogli da podnesu još jedan poraz, smatrajući se moćnom košarkaškom zemljom. Jasno je da je bilo poraza posle 'Drim tima" kada su SAD gubile od Jugoslavije, Argentine i Grčke".

Pročitajte još: Kukoč: Džordan bi bio najbolji u svakoj eri

Prisetio se i čuvenom američkog tima koji je dominantno osvojio olimpijsko zlato 1992. godine pobedom u finalu baš nad Kukočevom Hrvatskom.

"Znali smo da nemamo šansu. Samo smo hteli da osvojimo medalju", dodao je Kukoč, kasnije saigrač sa Pipenom i Džordanom u Bulsima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.