Benisio del Toro - nepretenciozni, buntovni šmeker

Izvor: N1 televizija, 05.Nov.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benisio del Toro - nepretenciozni, buntovni šmeker

Markantan, autentičan, sa upečatljivim glasom poput Džef Bridžisovog, koji ostaje da rezonira i kada prestanete da ga slušate. Mnogi glumci na silu žele da budu mangupi i boemi, nikada ne uspevajući da prikriju svoju teatralnost i usiljenost. Benisio se takav rodio.

Rođen je u San Hermanu, Portoriko. Otac Gustavo i majka Fausta bavili su se advokaturom. Sa ocem je često gledao filmove sa Klint Istvudom. U osnovnoj školi nije bio zainteresovan za glumu, više je bio okrenut >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rokenrolu, košarci (rođak mu je reprezentativac Portorika Karlos Aroho), navodi portal vitraz.net.

Većinu svog detinjstva proveo je u Santurseu, delu San Huana. Mršavi Beni, odnosno Beno, kako su ga tada zvali ostao je bez majke koja je umrla od hepatitisa, u svojoj devetoj godini.

Otac odlazi u Ameriku, i tada 15-ogodišnjeg dečaka sa sobom vodi u Pensilvaniju, gde ga upisuje u školu Mersenburg. Nakon završetka školovanja, na nagovor oca završava ekonomiju na univerzitetu Kalifornija u San Dijegu.

Uspeh u izbornom predmetu, drami, ohrabruje ga da napusti studije i usmeri se na dalje usavršavanje. Kada profesija odabere vas, a ne vi profesiju, simbolika je koja vam dodatno ukazuje da ste na pravom putu.

Odlazio je da glumi da bi upoznavao devojke, ne da gradi karijeru. Nakon pohvala, krenule su audicije.

"Pomislio sam, možda se zaista budem bavio nečim što volim", izjavio je.

Nakon kratke njujorške epizode, odlazi u Los Anđeles. Na Akademiji glume Stele Adler (koja je bila tutor Marlon Brandu) dobio je dvogodišnju stipendiju. Radio je sa Arturom Mendozom, instruktorom glume, koji i danas druge podučava u Santa Monici Stanislavski metodu, nalazeći sponu emocionalnoj ekspresiji putem fizičkih pokreta.

Del Toro navodi drugarstvo sa kolegama kao deo recepta za uspešan film.

Zanimljivo je da je tih godina u Los Anđelesu na časove išao sa Mark Rafalom, dva puta nominovanim za Oskara.

"Benisio je bio daleko bolji od svih ostalih", izjavio je davno Rafalo.

O filmu koji ga je "lansirao" i ostalim ulogama tokom karijere, kao i nagradama, omiljenim knjigama i albumima... pročitajte na portalu Vitraž.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.