Australijanci pucaju od samopouzdanja, igraju najbolju košarku i imaju visoke ciljeve!

Izvor: Sportske.net, 07.Sep.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijanci pucaju od samopouzdanja, igraju najbolju košarku i imaju visoke ciljeve!

Još uvek ne znaju za poraz.

Selekcija Australije danas je nastavila trijumfalni niz, slavili su po četvrti put od početka turnira, ovoga puta su bili bolji od Dominikanske republike.

Mučili su se ipak protiv značajno slabijeg rivala, ali su ipak izvojevali pobedu i sada su na korak od plasmana u četvrtfinale.

Peti Mils se istakao kao apsolutni lider ove selekcije, bek San Antonio Sparsa je u proseku na prva četiri susreta beležio 19,8 poena uz 4,5 asistencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i dva skoka, za prosečan indeks po meču 17,3.

On je istakao da ova generacija pokušava da ostvari nešto što Australiji dosad nije uspelo na šampionatima sveta.

"Želimo da ostvarimo nešto što Australija nikada nije uspela na Svetskom prvenstvu. Ceo tim je skoncentrisan na taj cilj. Uspešno idemo ka tome. Svaka utakmica nam pomaže da se zbližimo kao tim. Sazrevamo i postajemo sve jači, sve smo bolji, čak i u onim stvarima u kojima smo već bili dobri", izjavio je Mils nakon pobede protiv Dominikanske republike.

Istakao je i da je selekcija Australije specifična po tome što ima igrače sa svih krajeva sveta, ali da svako zna svoju ulogu u reprezentaciji.

"Najbolje kod naše ekipe je to što svi dolazimo iz različitih liga širom sveta, ali kada igramo zajedno, svako razume svoju ulogu i način na koji bi svojim individualnim kvalitetom mogao da doprinese timu. Zato ima mnogo igrača koji uđu sa klupe i naprave razliku", dodao je Peti Mils.

Australija je trijumfom izbila na čelo grupe L sa četiri trijumfa, pobeda Francuske protiv Litvanije odvela bi ih u četvrtfinale.

Grupa L se ukršta sa grupom K, gde je Češka danas šokirala Brazil, a u njoj se još nalaze i selekcije Grčke i Sjedinjenih Država.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.