ABA LIGA: Sudije POKVARILE lepu košarku u Pioniru, Zvezda ISPILA Cedevitu bez muke (VIDEO+FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA LIGA: Sudije POKVARILE lepu košarku u Pioniru, Zvezda ISPILA Cedevitu bez muke (VIDEO+FOTO)

Crveno-beli jedini bez poraza u regionalnom takmičenju.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su novi trijumf u ABA ligi pošto su u šestom kolu regionalnog takmičenja bili ubedljivi na svom parketu protiv Cedevite sa 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27). Crveno-beli su bili bolji tokom ceolog meča i potpuno zasluženo ostvarili i šesti vezani trijumf na Jadranu.

Sve je spremno za derbi 6. kola @ABA_League #WeAreTheTeam pic.twitter.com/3cloSwJDGO
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) November 3, 2018

Crvena zvezda je kao i u prethodnim mečevima odlično ušla u meč. Izabranici Milana Tomića su najpre odličnoj odbrani, gde je agresivnosti bila ponovo na visokom nivou, sveli Cedevitu na samo 12 poena. Hrvatski tim je kao i u ranijim duelima sa crveno-belima u Beogradu imao puno problema na agresivnu igru Zvezde, pa je većinu svojih napada rešavao nerezonskim šutevima.

AFTER 1/4: @kkcrvenazvezda - @KKCedevita 22:14.

Live stats: https://t.co/JtLBGysibN #ABALiga

— ABA Liga (@ABA_League) November 3, 2018

Bez balansa u napadu i ritma u odbrani, Cedeviti je već početkom drzge deonice pretila katastrofa. Raznovrsnom igrom u kojoj je Milan Tomić rotirao Cirbesa i Odža pod košem, crveno-beli su održali visok tempo u igri pod košem, što je spoljnim igračima Zvezde omogućilo mnogo prostora u kreiranju napada. Evidentno je bilo da hrvatski tim ne može da se odupre tempu koji aktuelni šampion Srbije gaji od samog starta sezone, pa je rezultat posle prvih 20 minuta glasio 50:34!

Poluvreme:

KK Crvena zvezda mts 50@KKCedevita 34

Najefikasniji @OgnjenDobric sa 8 poena, Lazić je dodao 7, @Billy_Baron i @jragz1 po 6 #kkcz #Zvezdas #WeAreTheTeam #Mitsubishi pic.twitter.com/n4Jc6paFmA

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) November 3, 2018

Preslikano kao u u prvom poluvremenu, Zvezda je i u drugi deo meča ušla angažovano, ozbiljno i sigurno. Sredinom treće deonice prednost crveno-belih je rasla do 20 poena razlike i tada se već moglo konstatovati da su izabranici Milana Tomića došli na domak nove pobede, šeste u novoj sezoni regionalnog takmičenja.

AFTER 3/4: @kkcrvenazvezda - @KKCedevita 72:52.

Live stats: https://t.co/JtLBGysibN #ABALiga pic.twitter.com/GOZqBdvcXc

— ABA Liga (@ABA_League) November 3, 2018

Cedevita je u posldnjoj deonici uspela da iskoristi opuštanje Zvezdinih košarkaša, pa je u jednom trenutku uspela da mini serijom od 5:0 priđe crveno-belima na 15 poena zaostatka. Ipak, to nije bilo dovoljno da za preokret, pa je Zvezda na kraju zasluženo ostvarila novi trijumf.

Iako je pitanje pobednika bilo rešeno već tokom treće deonice, sudije su se potrudile da u poslednja četiri minuta poslednje četvrtine pri vođstvu Crvene zvezde od 20 poena razlike, dodatno doprinesu bespotrbnoj tenziji, sviranjem dve tehničke greške, uz pregršt nerezonskih dosuđenih prekršaja na obe strane. Arbitri su želeli svoj šou i na kraju su ga i dobile. Bespotrebno...

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA 94:79 (22:14, 28:20, 22:18, 22:27)

DVORANA: Aleksandar Nikolić

SUDIJE: Saša Pukl, Milivoje Jovčić, Matej Špendl

Crvena zvezda: Regland, Radanov, Čović, Perperoglu, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Ristić, Simanić, Cirbes, Odžo.

Cedevita: Pulen, Kobs, Perković, Katić, Bajo, Žganec, Stipanović, Bošnjak, Kuk, Ramljak, Bel.

PAROVI 6. KOLA:

Mega - Partizan 74:81

Krka - Zadar 77:78

Crvena zvezda - Cedevita 21.00

Odigrano u petak

Igokea - FMP 74:85

U nedelju

Cibona - Mornar 17.00 (Arena sport 2)

U ponedeljak

Budućnost - Olimpija 21.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 6-0, Mega 5-1, Budućnost 3-2, Partizan 3-3, FMP 3-3, Krka 3-3, Olimpija 2-3, Cibona 2-3, Mornar 2-3, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Zadar 1-5.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.