TUŽNE VESTI USRED UTAKMICE ZVEZDE I VALENSIJE: Preminuo srpski trener Miki Vuković - najbolji u istoriji španskog kluba, šampion Evrope sa Tuzlom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2021, 23:41

TUŽNE VESTI USRED UTAKMICE ZVEZDE I VALENSIJE: Preminuo srpski trener Miki Vuković - najbolji u istoriji španskog kluba, šampion Evrope sa Tuzlom

Utemeljivač ženske košarke na našim prostorima.

Legendarni košarkaši stručnjak Mihajlo Miki Vuković, koji je vodio košarkašice Jedinstva Aida iz Tuzle kada su 1989. godine osvojile titulu prvaka Evrope, preminuo je danas u 76. godini.

Ovu vest potvrdila je Valensija putem društvenih mreža i to usred meča Evrolige protiv Crvene zvezde. Vuković je u španskom timu ostavio neizbrisiv trag i proglašen je najboljim trenerom u istoriji kluba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
S tadašnjom Pamesom osvojiio je španski Kup Kralja 1998. godine, a pod njegovim vođstvom Pamesa Valensija je došla i do prvog evropskog finala. Borila se za trofej Saporta Kupa 1999. godine, ali je poražena od Benetona.

😢 Hasta siempre, Miki Cas 👉 Valencia Basket transmite el pésame por el fallecimiento de Miki Vukovic...

Posted by Valencia Basket Club on Friday, January 15, 2021

Nakon okončanja trenerske karijere ostao je u košarci, pa je tako bio sportski direktor Ros Kasaresa u periodu do 2002. godine, a onda je od 2005. do 2009. godine radio kao sportski direktor i tehnički sekretar Valensije.

Ipak, na ovim prostorima ostao je najviše upamćen kao trener košarkašica Jedinstva Aida iz Tuzle koje su 1989. godine osvojile titulu prvaka Evrope, a smatra se i za utemeljivača ženske košarke na našim prostorima.

Final 3Q

🏆 J20 #EuroLeague@valenciabasket 68

🏠🆚 @kkcrvenazvezda 57

⌚ 0s 3Q

📺 @DAZN_ES

🤝 @MilarCOMELSA#EActíVate pic.twitter.com/wKCnhE7iT8

— Valencia Basket Club (@valenciabasket) January 15, 2021

U nezaboravnom finalu odigranom 20. marta 1989. godine, Tuzlanke su u Firenci porazile slavni Primigi rezultatom 74:70.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.