Srbija preko azura“ do polufinala, Bogdan prva violina

Izvor: RTS, 13.Sep.2017, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija preko "azura“ do polufinala, Bogdan prva violina

Srbija – Italija 83:67. Košarkaši Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva u Istanbulu, pošto su savladali Italiju. Odlična timska igra "orlova", Bogdanović najefikasniji, iako ga nije služio šut za tri poena. Protivnik u polufinalu biće Rusija (petak, 20.30, RTS 1).
Košarkaška reprezentacija Srbije ponovo će se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Istanbulu savladala Italiju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 83:67.

U petak će protivnik biti selekcija Rusije, a meč je na programu od 20.30, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, kao i uz lajv striming na našem portalu.
Protiv Italije, izabranici Aleksandra Đorđevića odigrali su odlično, naročito u odbrani, dok je raznovrsnost u napadu dovodila do ludila "azure".
Nije počelo baš najsjajnije. Srbija u prva četiri minuta nije postigla poen, ali u tom periodu nije dozvolila da se protivnik odlepi. A kada je krenulo i u napadu, Srbija je podizala svoju prednost iz minuta u minut.
Već na poluvremenu "orlovi" su imali dvocifrenu prednost (44:33), pa iako je u pojednim trenucima Italija pretila, Srbija je lako nalazila rešenja u napadu, a tome je doprineo veliki broj raspoloženih igrača.
Na kraju je iskočio Bogdanović, kojeg nije služio šut za tri poena (1/9), ali je ulazima i asistencijama uglavnom nalazio pravi put do protivničkog koša.
Bogdan je meč završio sa 22 poena, kapiten Mačvan dodao je 13, Lučić 11, dok su Milosavljević i Marjanović postigli po 10.
U timu Italije istakao se Belineli sa 18 poena, dok je Datome postigao 15. 
Italijani su odlično šutirali trojke u prvom poluvremenu, što ih je i držalo u igri. Ipak, taj procenat je u nastavku drastično opao, a u nedostatku dovoljno kvalitetnih visokih igrača, više od poraza nisu ni mogli da očekuju.
Sledi borba za medalje. Srbija svoj polufinalni meč igra u petak protiv Rusije, a tada će se već znati ime provog finalsite, pošto Španija i Slovenija svoj meč igraju u četvrtak.
Ovako je protekao meč u Istanbulu: 
22.18 – Kraj meča, Srbija je savladala Italiju sa 83:67 i plasirala se u polufinale Evrobasketa. 
22.10 – Dva minuta do kraja meča, izgleda da je sve rešeno – Srbija vodi 79:61.

Bogdanović je pokrenuo seriju, koji zakucavanjem završava Lučić za maksimalnih plus 18 na meču. Mesina traži novi tajm-aut, ali čini se da su se Italijani već predali. 
22.01 – Italijani spuštaju prednost na 67:59, sada Aleksandar Đorđević traži minut odmora.
Ne ide u napadu, ali "orlovi" ne dozvoljavaju Italijanima da priđu na manje od osam poena. 
21.55 – Tri minuta igre u poslednjoj četvrtini, Srbija ne dozvoljava protivniku da smanji razliku – 65:52. Mesina traži tajm-aut. 
21.48 – Nerešeno je bilo u trećoj četvrtini (15:15), pa Srbija na ulasku u poslednju četvrtinu vodi 59:48.

Mačvasn je najefikasniji sa 12 poena, Mrjanović ima deset, Lučić devet, Bogdanović i Kuzmić po osam. Na drugoj strani Datome 11, Belineli devet,
Nije se mnogo toga promenilo u odnosu na igru iz prvog poluvremena, osim što je Srbija promašila prvo slobodno bacanje (19/20). 
21.37 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Srbija vodi 52:40. 
21.31 – Nastavljen je meč. 
21.16 – Poluvreme, Srbija vodi protiv Italije 44:33.

Odlična odbrana "orlova" u prvom poluvremenu – Italija je postigla 33 poena, od toga 21 preko trojki. Srbija u napadu igra kolektivno, niko ne odskače, što pravi dodatne probleme italijanskoj odbrani.
Dobro raspoređeni poeni u srpskom timu: Marjanović osam, Lučić i Mačvan po sedam, Bogdanović i Jović po šest. Na drugoj strani, Datome ima devet, Meli sedam, Belineli šest.
Italijani trojke šutiraju 7/17, Srbija 2/6. "Orlovi" bez promašaja sa linije za slobodna bacanja 16/16. Prednost za Srbiju u skokovima 22:7, u asistencijama 13:7. 
21.09 – Dva i po minuta do poluvremena, Srbija vodi 38:30.
Konačno "orlovi" stižu do šuta za tri poena, pogađaju Lučić i Mačvan, pa je prednost u jednom trenutku bila dvocifrena (38:27). Italijani "žive" od šuta za tri poena – 6/14. 
21.03 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Srbija vodi 32:25.

Bogdanović, Jović i Marjanović predvode Srbiju sa po šest poena. "Orlovi" još nisu postigli trojku na meču, Italijani šutiraju odličnih 5/10 i to ih za sada drži u igri. 
20.51 – Posle prve četvrtine Srbija vodi protiv Italije sa 18:17.

Čvrsta utakmica, sa mnogo faulova i jakim odbranama. Italija je bolje ušla u meč, ali Bogdanović "razbija maler", posle čega je sve nekako krenulo.
Marjanovića, čini se, nema ko da čuva i on bi trebalo da bude prevaga na strani "orlova". Bogdanović i Milosavljević po četiri poena, na drugoj strani Datome ima šest. 
20.43 – Tri minuta do kraja prve deonice, pogotkom Micića Srbija prvi put vodi na meču – 8:7.  
20.37 – Četiri minuta igre, Srbija bez poena – Italija vodi 5:0. 
20.30 – Počeo je meč. Prva petorka Srbije: Jović, Bogdanović, Lučić, Birčević i Kuzmić. 
20.29 – Intonirane su himne dve države, uskoro počinje meč.

20.23 – U toku je predstavljanje igrača dve ekipe u "Sinan Erdem domu".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.