Škola u Omoljici dobila košarkaški teren

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Omoljici dobila košarkaški teren

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas je u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Omoljici predao na upotrebu renovirane terene za košarku, odbojku i rukomet.

U presvlačenje asfaltom i tartanom i opremanje jednog košarkaškog i jednog višenamenskog terena u dvorištu omoljičke osnovne škole Sekretarijat za sport i Grad Pančevo uložili su po tri miliona dinara, a još tri i po miliona dinara dato je izi NIS-ovog programa "Zajednici zajedno".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Kada je prošle godine škola konkurisala i kada sam ja obišao dvorište ove škole, deca su igrala košarku na travi, što je bio stvrano jedan drastičan primer da nemaju adekvatnu školsku infrastrukturu. Sekretarijatu za sport i omladinu je osnovna ciljna grupa za sanaciju sportske infratstukture revitalizacija školske sportske infrastrukture. Dal su to otvoreni tereni tamo gde nemamo fiskulturne sale, ili sama sanacija fisklturnih sala, tako da realizovano je za ove tri godine preko 190 projekata u vrednosti od preko 270 miliona", izjavio je sekretar Batez.

Sekretarijat na čijem je Batez čelu, pomogao je renoviranje terena u još dve osnovne škole na teritoriji Pančeva, jedna je u Ivanovu a druga u Vojlovici. Lokalna samouprava je odlučila da to ovog puta bude Omoljica, jer ovo mesto ima najviši natalitet u južnom Banatu, a učenici tamošnje škole postižu odlične rezultate na takmičenjima, naveo je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

"Ovo je škola u Omoljici zaslužila, ovo su Omoljčani zaslužili, ovo su deca u Omoljici zaslužila, i nadam se da će svojim kvalitetom ovi tereni doprineti da deca u što dužem periodu koriste ove terene, makar do onoga što smo obećali a što ćemo sigurno da realizujemo u naredne četiri godine, a to je izgradnja multufunkcionalne hale".

Učenici OŠ "Dositej Obradović" bili su najbolji na ovogodišnjim Igrama mladih u našoj republici, i zato će narednog meseca predstavljati Srbiju na regionalnom nivou tog takmičenja u Splitu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.