Sin Zvezdine legende oduševio Voriorse

Izvor: B92, 23.Okt.2020, 09:39

Sin Zvezdine legende oduševio Voriorse

Deni Avdija, sin Zvezdine košarkaške legende Zufera Avdije, ima čemu da se nada pred NBA draft.

Adija, košarkaš Makabija iz Tel Aviva, ove godine izlazi na draft i očekuje ga visok pik.

Interesovanje je dosta veliko, a najveće za sada pokazuju Golden Stejt Voriorsi, koji imaju drugi pik posle jedne od najgorih sezona ove decenije.

Kako prenosi novinar "The Athletic"-a Itan Štraus, Avdija se nalazi u Atlanti gde je odradio trening sa Stivom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kerom i članovima njegovog stručnog štaba.

Devetnaestogodišnjak rođen u Izraelu je navodno oduševo "ratnike" ne samo što se tiče košarkaških sposobnosti i fizičkih karakteristika, već i svojom željom za radom.



"To je bio veoma uspešan susret u kojem je 19-godišnji Izraelac impresionirao sve koji su ga gledali. Ne samo da je bio odličan na treningu, već je 'oduvao' čelnike Voriorsa i na sastanku. Zaključak koji nose je taj da je on odličan momak sa sjajnim radnim navikama"
, navodi se u tekstu pomenutog novinara.

Avdiji za sada uglavnom predviđaju da bude izabran sa desetog mesta NBA drafta, ali ako je verovatni najnovijim izveštajima Voriorsi će ozbiljno razmisliti da li da ga biraju sa izuzetno visokog drugog mesta.

Avdija je prethodne sezone imao prosek od 13,5 poena, šest skokova i 2,6 asistencija u izraleskom šampionatu, dok je u Evroligi za 14 minuta po meču imao četiri poena, 2,7 skokova i 1,2 asistencije.

Da je sin Zvezdine legende mentalno spreman za NBA ligu govori i njegovo samopouzdanje.

"Niko mi ništa nije poklonio, naporno sam radio da bih dobio šta sam želeo, a to su bili čak i neki minuti u Makabiju. Oni (u NBA) neće da daju 20 minuta po meču nekom detetu, možda jedino velikom Luki Dončiću. Video sam ga pre nekoliko godina i pomislio zašto ne bih i ja bio kao on? Mogao bih isto da postignem. Mislim da je ključ u zrelosti i preuzimanju odgovornosti", rekao je Avdija prilikom razgovora sa Omrijem Kaspijem ranije ove godine, pa nastavio:

"Pitao sam ga, 'Zašto ne može meni to da se desi?'. Morate da budete jaki i da se suočite sa takvim stvarima dok odrastate. Da budete tu za sebe, borite se za minute i budete ključni deo rotacije. Za mene je to što sam na terenu sa prvim timom bilo fenomenalno".
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.