Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2020, 23:41

Šaras osetio novo Barsino čudo: Golobradi Martinez rešio El Klasiko i presudio Realu (VIDEO)

Momak koji ima samo 21 godinu dobio veliku minutažu, a poverenje trenera vratio sa četiri ključna poena za pobedu, Barsa umalo prokockala plus od 23 poena

Tokom celog dana navijači Barselone bili su kao na iglama u iščekivanju poslednjeg izveštaja doktora i da li Nikola Mirotić može da zaigra u prvom evroligaškom El klasiku ove sezone, a posle višesatne neizvesnosti španski reprezentativac je na društvenim mrežama razočarao sve u Kataloniji porukom da i dalje nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spreman za takmičarsku košarku pošto se danima bori s virusom korona.

Izostanak najplaćenijeg igrača Evrope i prve violine Barselone nije sprečio tim Šarunasa Jasikevičijusa da umalo ponizi Real Madrid u Blaugrani! Umesto toga, Blankosi su umalo anulirali minus od 23 poena s početka drugog poluvremena i derbi kola učinili zanimljivijim do kraja. Barselona je tako imala samo sedam poena razlike u pobedi rezultatom 79:72 (18:14, 30:13, 16:25, 15:20).

Možda je Barselona na papiru bila taj oslabljeni tim zbog Mirotićevog izostanka, ali to se na parketu nije videlo! I pored toga što je dozvolila ljutom rivalu da se vrati u život, Šarasov tim sve vreme je držao kontrolu ritma i utakmice u svojim rukama, pa je tako pobeda bila gotovo rutinska. Kada su Serhio Ljulj i Trej Tompkins vezali nekoliko pogodaka i tako gotovo skroz istopili ogroman minus na dva minuta pre kraja, Barselona je živela od poena jednog čoveka – Serđija Martineza.

Potpuno neočekivani rasplet kada se zna da je Barsa nakrcana superzvezdama evropske košarke, ali valjda je tako moralo da bude. Posle rezultata 74:69 za domaćina na tačno 100 sekundi pre isteka vremena, Brendon Dejvis je realizovao jedno slobodno bacanje, a kada je Ljulj ispustio najvažniji šut za tri mladi polaznik Barselonine škole je u svom trećem evropskom meču za prvi tim presudio Real Madridu! Prvo na asistenciju Nika Kalatesa, posle čega je Alberto Abalde pogodio trojku za 77:72, a onda i na Dejvisovo dodavanje na 39 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Da Martinezov učinak još više dobije na važnosti, svojim ofanzivnim skokom pre onih Dejvisovih slobodnih bacanja takođe je pogurao Barsu do pobede.

Na ovakvim utakmicama rađaju se košarkaški asovi, a Serđi Martinez mogao bi da izraste u takvog! Osetio je Šaras da bi ovo moglo da bude Martinezovo veče posle vrlo dobre role u pobedi nad Gipuzkoom proteklog vikenda (10p, 7sk). Zbog toga mu je dao čak 31 minut u igri, a mladi Katalonac vratio mu je sa sedma poena (3/5 iz igre, 1/2 za tri) i devet skokova!

Najefikasniji u pobedničkim redovima bio je Kajl Kurič sa 15 poena, dok je Dejvis ubacio poen manje, a Kori Higins 13 poena. Kalates je dopisao tri poena, sedam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti. Kod Reala Tompkins je imao 14, a Abalde 13 poena. Fakundo Kampaco podbacio je šuterski i na sedam poena imao 2/9 iz igre (1/5 za tri), te šest asistencija, dok je Ljulj na kraju jedva imao devet poena.

EVROLIGA – 5. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Valensija 82:94

/Rubit 12 - Marinković 16/

Panatinaikos - Fenerbahče 82:68

/Nedović 28 - Braun 17/

Crvena zvezda - CSKA Moskva 86:84, posle produžetka

/Lojd 31 - Haket 29/

Petak

Himki - Makabi Tel Aviv 87:89, posle produžetka (81:81)

/Šved 32 - Dorsi 26/

Bajern - Olimpijakos 74:68

/Boldvin 18 - Papanikolau 13/

Barselona - Real Madrid 79:72

/Kurič 15 - Tompkins 14/

Odloženo

Zenit - Milano

Alba - Baskonija

Anadolu Efes - Asvel

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.