Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 11:28

Pešić i zvanično nasledio Kokoškova na klupi reprezentacije Srbije

Trofejni srpski trener Svetislav Pešić novi je selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je Košarkaški savez Srbije u utorak.
Pešić će predvoditi srpski nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Pešić je kao selektor Jugoslavije 2001. godine u Istanbulu ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.
Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.
Imao je popularni "Kari" i puno uspeha u klupskom radu, a najveći je svakako osvajanje titule Evrolige sa Barselonom 2003. godine.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetislav Pešić zvanično selektor košarkaša Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 28.Sep.2021

Trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije, objavio je Košarkaški savez Srbije (KSS). Pešić će predvoditi srpski nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Šćepanović o Pešiću: Već je dolazio posle neuspeha, u takvim trenucima zna da bude ključni faktor

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021

"Mislim da ga sada čeka nezgodnija situacija nego 2001. godine, znajući sa kakvim problemima se nacionalni tim susreo na poslednjim okupljanjima i neodazivanju igrača", rekao je za Mozzart sport jedan od šampiona iz Istanbula..Na dan kada je zvanično objavljeno da Svetislav Pešić preuzima klupu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.