Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 13:36

Nekada ponos Evrokupa sa evroligaškim bljescima, sada traži spas u prodaji

Zbog finansijskih problema Šarloa pod privremenom upravom koja bi da kupi klub kako ne bi nestao sa košarkaške mape

Do pre koju godinu Šarlroa je bio košarkaški ponos ne zamo Belgije, nego i zemlja Beneluksa, sa dvoranom "Spiru" koja je bila "stalni" domaćin završnica Evrokupa, drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja. Trudio se Šarlroa da se nametne ne samo kao važan takmac u Evrokupu, nego je znao da dosegne i evroligaške visine.

Ali vremenom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finansije su istopile, pa je u decembru prošle godine klub primoran da uđe u "sudsku reorganizaciju", kako bi se desetostruki nacionalni šampion i šestostruki vlasnik domaćeg kupa spsao gašenja.

17.00: (1,07) Monako (25,0) Gravelan (8,50)

Šarloa, koji je znao da bude odskočna daska ili sigurna luka Rodrigu Bobui, Toku Šengeliji, Endrjuu Viznevskom, Majklu Skotu, Predragu Savoviću, Nikoli Jankoviću... sada se nalazi na raskrsnici. Ukoliko se ne proda, preti mu da se sjuri ka tužnoj strani istorije.

Na sreću, potencijalnih kupaca ima, a jedan od najozbiljnih je sadašnja privremena uprava na čelu sa administratorom Gabrijelom Žanom.

"Nemamo ambiciju da postanemo (košarkaški) Mančester Siti, ali želimo da ostanemo lokalni klub. Pored toga, nameravamo da zadržimo sve poslove. Mislim da smo pokazali da imamo veštine da upravljamo klubom i da se uz podršku osoba poput Aleksa Ervela krećemo u dobrom smeru", rekao je Žan za "La Derniere Heure".

Odmah je umirio navijače, odnosno ono malo što ih je ostalo, demantujući da će klub napustiti takmičenje.

"Šarloa će i dalje biti u Ligi i mi ćemo sasvim normalno završiti sezonu. Štaviše, igrači su uvek bili plaćeni i redovno smo u kontaktu sa njima kako bismo im objasnili situaciju."

Dodao je da veruje da će cela belgijska košarka, pogođena zdravstvenom krizom i njenim finansijskim posledicama, morati da analizira model na svim nivoima.

"Mislim da će ovo podstaći sve klubove da dođu do modela koji smo mi usvojili u Šarlroa, sa (samo) dva do tri stranca, dok će ostatak tima činiti domaći igrači", objasnio je Žan.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.