Izvor: MozzartSport.com, 16.Jan.2021, 22:48

Mornar nezaustavljiv, svih 12 igrača se upisali u strelce u Zagrebu

Cibona nije imala šanse - 78:92

Mornar je ekipa koja se ove sezone pokazala kao jedan od glavnih kandidata za osvajanje ABA lige. Koliko tim iz Bara igra ozbiljnu košarku pokazalo se ponovo, gostovali su Barani Ciboni u Zagrebu i došli do trijumfa na ubedljiv i lagan način - 78:92.

Posebno treba istaći da su se svih 12 igrača upisali u strelce. Zaista odlična predstava Barana. I još jedna u nizu gde su bili blizu 100 datih poena.

Dvocifreni su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bili samo Aleksandar Lazić sa 13, Ajzea Vajthed sa 12 i Uroš Luković sa 10 poena. Vranješ i Nidam su dali devet, Bjelica i Smit po osam. Jeremić je dao sedam, Gordić i Pulen po pet, a Gebrijel i Šehović po tri.

Kod Cibone su bolji od drugih bili Nakić sa 15, Planinić sa 14, te Drežnjak i Prkačin sa po 13 datih poena. Međutim, protiv ovakvog Mornara je potrebno mnogo više.

Mornar čak i kada Pulen ima loše veče (1/3 za dva i 1/4 za tri), nema nikakvih problema da ubedljivo dobije meč. Čak i u gostima.

Cibona je jedino uspevala da pruži nekakav otpor u prvoj četvrtini, ali je potom Mornar uspeo da u drugoj i trećoj deonici potpuno preuzme konce igre i da lagano na kraju privede kraju meč. Čak i da odmori neke igrače kako se ne bi bespotrebno trošili.

Posle ovog duela Mornar drži prvu poziciju ABA lige sa skorom 12-2.

JADRANSKA LIGA - 15. kolo

Petak

FMP - Split 96:92 (2p)

/Nenadić 23 - Luković 26/

Subota

Budućnost - Partizan 80:72

/Ivanović 25 - Zagorac 14/

Cibona - Mornar 78:92

/Nakić 15 – Lazić 13/

Nedelja

17.00: Zadar – Mega

19.00: Igokea – Krka

Odloženo

Crvena zvezda - Borac

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.