Međunarodni košarkaški kamp u Ivanjici

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni košarkaški kamp u Ivanjici

Ivanjica će do polovine avgusta domaćin Međunarodnog košarkaškog kampa "Kasta", koji uspešno radi već 22 godine, pod znakom kvaliteta Košarkaškog saveza Srbije. Ove godine uz decu iz Srbije na kampu su i njihovi vršnjaci iz Rumunije.
Da usavrše znanje, nauče košarkaške veštine na kampu u Ivanjici priliku će imati više od 800 malih košarkaša iz raznih krajeva Srbije. Neki su tu prvi put. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

''Treninzi su naporni ali značiće i mnogo toga ćemo naučiti'', kaže Uroš Zečević iz Negotina.
''Dobro je, društvo je dobro, treninzi su odlični, teški ali dosta toga se isplati", navodi Pavle Jeremić iz Toronta.
Uz mlade talentovane košarkaše iz Srbije u Ivanjici vredno treniraju njihovi vršnjaci iz Rumunije.
''Prvi put sam ovde i zadovoljan sam uslovima na kampu. Upoznao sam mnogo novih drugova, naučio mnogo novih načina rada trenera i zaista je sve odlično", kaže Patrik Mecko iz Temišvara.
''Prvo uče košarku. Uče neke životne vrednosti i kako sarađivati sa ljudima drugih navika, drugih kultura i samim tim kad se vrate nazad su bogatiji za mnoga iskustava i košarkaška i životna'', kaže Radenko Toroman, trener mlađe kategorije iz Temišvara.
Ivanjica im prvenstveno nudi treninge u zdravoj sredini, jer kako kažu uz dobar stručni tim važni su i uslovi u kojima svakodnevno rade.
''Mi radimo po nekom našem program koji je utvđen mnogo godina ranije, apsolutno domaćini su nam obezbedili dobre uslove a to znači terene i sportsku dvoranu i mislim da su svi prezadovljni, a kad su deca zadovoljna onda smo zadovoljni i mi'', navodi Petar Rodić, stručni rukovodilac kampa ''Kasta''.
Kamp "Kasta" uspešno radi pod znakom kvaliteta Košarkaškog saveza Srbije, a izuzetno kvalitetan organizacioni i stručan rad u predhodnim godinama kroz projekat "Sa košarkom do zvezda" potvrdilo je i ministarstvo za omladinu i sport.
''Do sada je preko 25.000 devojčica i dečaka iz 42 zemlje prošlo kroz međunarodni kamp Kasta, tako da se mi osećamo kao pravi ambasadori Srbije u celom svetu. Dovodimo decu sa svih kontinenata'', kaže Sršan Stojanović, direktor kampa ''Kasta''.
U međunarodnom košarkaškom kampu "Kasta" ističu da je sve u znaku deteta i da je prilagođeno prethodnom znanju polaznika. Zato se i nadaju da će mnogi poželeti da se i narednog leta vrate u Ivanjicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.