Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 23:29

Ludnica u Spensu, Dreksel sa penala doneo trofej Mladosti

Zemunci osvajači KLS za takmičarsku 2020/21

Osvajač Košarkaške lige Srbije za sezonu 2020/21 je – zemunska Mladost!

Verovatno i prvi favorit za osvajanje ove faze srpskog prvenstva slavio je u potpuno ludoj završnici usred Spensa gde je u direktnoj borbi za pehar koševe vredne istog doneo Trej Dreksel sa linije slobodnih bacanja! Vojvodina – Mladost Zemun 81:82 (12:23, 23:22, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 24:12, 22:25).

Kakva utakmica, kakav zaplet i na kraju rasplet, ovo se ne pamti! Trej Dreksel je po ko zna koji put ove sezone izrastao u heroja ekipe Dragana Jakovljevića, s tim što je večeras zaista napravio potez za istoriju jer je ostao hladan kao druga strana jastuka posle faula kapitena Vojvodine Krsta Bjelice i pogodio oba šuta za pobedu. Sve to dešavalo se na četiri sekunde pre isteka vremena, da bi Stefan Savić u poslednjem napadu bio neprecizan na šutu za tri poena...

Posle odlične druge četvrtine i deset poena vođstva na početku treće deonice, Mladost je potpuno pala što je dovelo do toga da Vojvodina preuzme vođstvo. Ipak, cela utakmica stala je u završnih minut i po kada smo videli nekoliko vrhunskih poteza na obe strane. Prvo je Dreksel pogodio ključnu trojku za 76:76 na minut i po do isteka vremena uz još dodatno slobodno bacanje zbog faula Marka Ljubičića, što je pokrenulo lavinu. Mladost je preuzela vođstvo posle “3+1“ igre, da bi onda Savić odgovorio s istog odstojanja. Umesto da ga isprati i kazni grešku gostiju, Ljubičić je kod sledećeg izvođenja slobodnih bacanja bio polovičan, pa je Vojvodina na 44 sekunde do kraja imala 79:77 u rukama. Tada je na scenu stupio Lamar Mičel trojkom za novi preokret i 26 sekundi na semaforu. Nikola Gaćeša je uzvratio dvojkom, da bi Dreksel s penala overio trijumf.

Mičel i Dreksel su meč završili sa po 24 poena, s tim što je prvi imao pet asistencija i četiri skoka, uz sedam iznuđenih faulova i indeks korisnosti 34, a drugi šest uhvaćenih lopti, četiri faula nad njim i indeks 23. Dvocifren je bio još samo Aleksandar Aranitović sa 11 poena. Kod domaćina partiju karijere odigrao je Dušan Beslać s 25 poena i 12 skokova za indeks 45, ali to nije donelo prevagu. Gaćeša je dopisao 14, a Savić 12 poena.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NOKAUT, BEZ MILOSTI: Bobi odalamio Embida po nosu, sve je pucalo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 09:23

Srbin žestok u porazu Dalasa...Ako Nikola Jokić ima problema sa sudijama i brojem slobodnih bacanja koje izvodi, tako nešto je misaona imenica za Džoela Embida. Centar Filadelfije igra sjajnu sezonu kao i “seventisiksersi”, a u duelu sa Dalasom je ubacio 36 poena...Čelsi je dobar deo posla oko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.