Lider pao na Spensu, Voša slavila u dramatičnoj završnici

Izvor: Radio 021, 13.Jan.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider pao na Spensu, Voša slavila u dramatičnoj završnici

Košarkaši Vojvodine savladali su večeras u Novom Sadu ekipu čačanskog Borca rezultatom 98:97 u 14. kolu Košarkaške lige Srbije.

Pred punim tribinama u Maloj dvorani na Spensu, crveno-beli su do pobede došli košem Dejana Janjića šest sekundi pre kraja, da bi u poslednjem napadu Marinović pogodio samo obruč za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Iako je Borac do ovog kola bio lider >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na tabeli i samim tim favorit, ekipa Filipa Soceka je od samog starta pokazala da im u Novom Sadu neće biti lako. Uz fantastičnu publiku koja je ispunila tribine, uspeli su da ponovo slave na Spensu i učine još jedan korak ka plasmanu u Superligu.

Od samog starta bilo je vidljivo da će meč biti ujednačen, nijedna ekipa nije uspevala da stekne ozbiljniju prednost, pa je Borac na poluvreme otišao sa tri poena prednosti. Zbog dva brza faula najbolji igrač crveno-belih Dejan Janjić praktično je bio neupotrebljiv, ali i prilično indisponiran do samog finiša. Zato su odgovornost na sebe preuzeli u ključnim momentima Branković, Čabrilo i pre svih Prica.

U trećoj deonici upravo je ovaj trio omogućio domaćem timu da dođe na deset poena viška, ali su zbog nekoliko neshvatljivih početničkih grešaka brzo dozvolili gostima da u poslednjoj deonici izjednače i potom pređu u vođstvo. Usledila je rezultatska klackalica, a u poslednjem napadu Vojvodina je uz malo sreće uspela da dođe do vrednog trijumfa.

Najefikasniji je bio Branković sa 18 poena, Čabrilo i Janjić su ubacili po 15, Prica 14, Atanasov 13, a Bjelica 10 poena. S druge strane, najviše se istakao Marinović sa 19 koševa.

Vojvodina je sada na osmoj poziciji sa sedam pobeda i isto toliko poraza, a u narednom kolu gostovaće u Zemunu ekipi Mladosti koja ima identičan učinak.

Autor: S.K.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.