Košarkaši Vojvodine pobedili OKK Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2019, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Vojvodine pobedili OKK Beograd

Košarkaši Vojvodine ostvarili su važnu pobedu nad OKK Beogradom u derbiju začelja Košarkaške lige Srbije. Novosađani, posle trijumfa u velikoj dvorani Spensa, više nisu na poslednjem mestu.

Nakon prve četvrtine u kjojoj su domaći imali i 15 poena viška, mnogi su očekivali rutinsku pobedu Novosađana, kojima je na početku meča mnogo toga polazilo za rukom. Ipak, gosti su vrlo brzo pokazali da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izuzetno talentovanu mladu ekipu, sa nekolicinom vrlo dobrih pojedinaca. Pojačali su odbranu Beograđani iz čega su napravili seriju 12:2 početkom druge deonice, a pokretljivim presingom uslovili su mnogo izgubljenih lopti domaćih. Uhvatio je OKK Beograd priključak, a posle četiri minuta u trećoj četvrtini viđeno je prvo vođstvo gostiju (51:52).

Izuzetno hitri Novak Musić je probijao odbranu crveno – belih, te se činilo da Novosađani ne mogu da isprate visok ritam gostiju. Ipak, kada je bilo najpotrebnije za domaće, na visini zadatka bili su Simović, Latifagić i u samom finišu Radulović, siguran sa linije slobodnih bacanja. Na vidiku je bila neizvesna završnica, ali su, čini se, presudlili kvalitet i iskustvo. Kod rezultata 78:78 dva minuta pre kraja Novosađani su napravili seriju 7:0 uz vrlo dobru odbranu, a ključne poene, posle kojih je bilo jasno da bodovi ostaju u Novom Sadu, postigao je Latifagić 30 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene.

"Čestitam igračima Vojvodine na pobedi. Mi smo se dobro držali, ali u finišu meča nismo dobro odigrali. Očigledno da nam nedostaje iskustva u takvim situacijama", kaže igrač OKK Beograda Rok Radović.

Trener OKK Beograda Branko Milisavljević je istakao: "Mi smo po ko zna koji put odigrali neizvesnu završnicu. Ponavlja nam se ove sezone da na gostovanjima ispustimo prednost, gubimo praktično dobijene utakmice. Mislim da je ovoga puta presudio kvalitet Vojvodininih igrača. Naši košarkaši, koji su projektovani da u ovakvim završnicama odigraju kao lideri, zazazali su. Novosađanima želim sve najbolje u nastavku prvenstva."

Igrač Vojvodine Ivan Mandić kaže: "Čestitke Beograđanima na odličnoj borbi. Mislim da smo mi ovoga puta za nijansu više želeli pobedu i to je presudilo da do nje dođemo. Bili smo pod pritiskom, ali smo stisli zube i uspeli da dođemo do vrednih bodova. Smatram da smo ih zaslužili. Već se okrećemo narednoj utakmici u Novom Pazaru".

Trener Vojvodine Filip Socek napominje: "Teška utakmica za nas. Ekipa OKK Beograda je mlada i talentovana i dopada mi se kako igraju. Mi smo uspeli da izdržimo pritisak i da dođemo do bodova, što će nam mnogo značiti u nastavku sezone."

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.