Kokoškov: O ovome je pričao i Đorđević kao selektor

Izvor: B92, 20.Jun.2021, 21:48

Kokoškov: O ovome je pričao i Đorđević kao selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov bio je zadovoljan sa tri pobede u Atini i osvajanjem Akropolis kupa.

"Orlovi" su u trećem meču savladali domaćina Grčku rezultatom 75:64 i to u praktično laganom ritmu, sa puno prostora za napredak.

To je istakao i sam selektor koji je istakao određene detalje u igri koje su krasile ovu ekipu Srbije.

"Čestitke momcima, njima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričao je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta", rekao je Kokoškov posle utakmice.

Tri meča u veoma kratkom periodu, a nije bilo povreda i to je možda i najveća pobeda ovog turnira.

"Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou", konstatovao je Kokoškov.

Srbija će u Beogradu odigrati još jedan prijateljski meč protiv Meksika, a onda će uslediti kvalifikacioni olimpijski turnir u prestonici Srbiej za odlazak na Igre u Tokio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.