Izvor: RTS, 16.Jun.2021, 16:42

Humanitarna nedelja sporta u Čačku za Ninino lečenje

Kako bi se pomoglo Nini Perišić, koja boluje od retke mutacije gena, na terenima čačanskog sportskog centra "Mladost" u toku je nedelja sporta. Na košarkaškom turniru i drugim aktivnostima do nedelje se prikupljaju sredstva za njeno lečenje u zemlji i inostranstvu.
Nina je vesela devojčica i pored zdravstvenih tegoba. Uveseljava ukućane u svom lutkarskom pozorištu. Naučila je da čita i piše, a u školskim obavezama joj pomaže personalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << asistentkinja.

"Sa drugarima mi je lepo, igram se s njima i idemo napolje", kaže Nina.
Borba za Ninino zdravlja počela je nekoliko meseci nakon rođenja kada je ustanovljeno da ima retku mutaciju gena. To je uzrokovalo nestabilno hodanje, probleme sa očima i smetnje koje iziskuju terapije tokom čitavog života.
Do sada se lečila u zemlji, kaže Ninina majka Dragana, nekada su i po pola godine provodili na rehabilitaciji. Sada joj je potrebna neurofizikalna terapija robotikom koja se ne radi u Srbiji. 
"Svaki njen minimalni napredak nama je podstrek da se borimo što više i više, da bismo izvukli maksimum, da bi ona u suštini imala srećno detinjstvo i sutra srećnu budućnost i  neku samostalnost", ističe Ninina majka.
Sredstva za Ninino lečenje prikupljaju se čitave sedmice na sportskim dešavanjima u Čačku. Održan je prvi memorijalni turnir u basketu posvećen tragičnom nastradalom maturantu Urošu Josipoviću.
"Ovo će biti za Ninu, prijavljene su 44 ekipe i sav novac ići će u humanitarne svrhe, kao i sav prihod od prodatog pića", naveo je Vuk Obradović, organizator turnira. 
Miloš Stevanić, direktor SC "Mladost" u Čačku, najavio je u petak otvaranje gradskog bazena i da će prvi dan ulaz biti besplatan.
"Ali svi koji uđu na bazen doniraće koliko ko bude mogao za Ninu", objasnio je Stevanić.
Akciju pomažu i čačanski fudbaleri, koji su svoje dresove ponudili na licitaciji. Sredstva za Ninu prikupljaće se i tokom vikenda na humanitarnom bazaru koji će se održati na gradskoj plaži.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.